Ben je op zoek naar een verhuisfirma in Heverlee die voor jou de verhuis uit handen neemt? Een bedrijf die goedkoop is en goed werk levert zonder dat het ten koste van de efficiency gaat? Dan ben je op de juiste website belandt! Wij zijn een netwerk van verhuisfirma’s die werkzaam zijn in heel Vlaanderen. Zowel voor particuliere verhuizingen als een bedrijfsverhuis kan je op deze pagina terecht. Het voordeel van onze service is dat het gratis en vrijblijvend is. Daarnaast kan je door het aanvragen en vergelijken van offertes van regionale verhuisfirma’s tot 40% besparen op de totale verhuiskosten. Begin vandaag met besparen!
verhuisfirma Heverlee

Voordelen inhuren verhuisfirma

 • Door jarenlange ervaring werken verhuisbedrijven efficiënt en snel, dat scheelt tijd
 • Zij beschikken over ladderlift/meubelliften, verhuiswagens, verhuisdozen en personeel om het tot een succes te maken
 • Een verhuisfirma bij jou uit de regio kost minder geld (de verhuiswagen hoeft immers minder ver te rijden om de spullen te verhuizen)
 • Verhuisfirma’s zijn verzekerd voor schade
 • Een zorgeloos verhuis

Vrijblijvend tot 6 verhuis offertes aanvragen!

Lees meer over deze onderwerpen:

Goedkoop je verhuis geregeld!

Een verhuis kan je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Kies je voor een complete verhuizing dan heb je nergens omkijken naar omdat de verhuizers je spullen vakkundig inpakken. Ook demonteren ze de meubels en plaatsen ze, indien nodig, een verhuislift om zelfs de moeilijk toegankelijke kamers van het huis snel en efficiënt te verhuizen. Door de jarenlange ervaring van de verhuizers weten zij als geen ander hoe ze elke ruimte van de verhuiswagen moeten benutten. Naast een complete verhuizing bieden veel verhuisfirma’s uit de omgeving van Heverlee ook kleine verhuizingen aan. Een klein verhuis houdt doorgaans in het verhuizen van grote meubelstukken zoals een piano, buffetkast, wasmachine of koelkast. Hier wordt ook niet de grootste verhuiswagen voor gebruikt. Je kan een verhuis goedkoop regelen door zelf alle verhuisdozen en waardevolle items te verhuizen en de grote meubelstukken over te laten aan een professionele verhuisfirma.

verhuizer Heverlee

Waarom verhuizen met een verhuisfirma?

Ben je van plan om te verhuizen in Heverlee? Het inhuren van een verhuisfirma kan je een hoop zorgen en energie besparen. Deze firma’s helpen van begin tot eind: van het inpakken van de dozen tot het monteren van je meubels. Wanneer je spullen bezit die moeilijk te verhuizen zijn, zoals een piano of kwetsbaar antiek, zorgt een verhuisfirma ervoor dat je spullen veilig vervoerd worden. Een verhuis wordt dan zo eenvoudig mogelijk voor je, omdat je meubels en piano in handen zijn van professionals die een verhuizing in goede banen leiden. Er zijn verschillende verhuisfirma’s te vinden in Heverlee. Om uit te zoeken welke verhuisfirma het beste en voordeligste is, kun je bij ons geheel vrijblijvend offertes aanvragen. Zo bepaal je zelf welke firma goedkoop genoeg is voor jouw verhuis.

Verhuiswagen huren

Het regelen van een verhuiswagen is een verstandige keuze voor iedereen die grote meubelstukken heeft. Tijdens een verhuis moet je al genoeg verhuisdozen inpakken en vervoeren. Grote meubelstukken passen vaak niet in één keer in een personenauto, en moeten gedemonteerd en weer gemonteerd worden in de nieuwe woning. Een verhuiswagen inschakelen voorkomt deze problemen. Je meubels kunnen intact ingeladen worden, en zo heelhuids arriveren bij je nieuwe thuis. Een verhuiswagen is te huren in verschillende maten. Je kunt de wagen dus afstemmen op hoe jij wilt verhuizen. Een goedkoop klein busje is voldoende om verhuisdozen te vervoeren, terwijl grotere laadbussen ideaal zijn voor kasten en banken. Het is ook mogelijk om de bus te huren samen met één of meerdere verhuizers. Zij kunnen helpen met het tillen van je meubels, en richten de verhuiswagen op een veilige manier in.

Verhuiskosten verhuiswagenGemiddelde prijzen*
Verhuisbus 20 m³ + 1 verhuizer + bestuurder€60,- per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer + bestuurder€70,- per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 2 verhuizer + bestuurder€100,- per uur
Per extra verhuizer€30,- per uur
ParkeervergunningVanaf €25,- (hangt van gemeente af)

(*) aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Wasmachine of vaatwasser verhuizen

Het verhuizen van een wasmachine of vaatwasser lijkt een eenvoudige klus. Helaas is de realiteit anders, de apparaten zijn zwaar, onhandig te tillen en staan vaak op een plek waar je niet veel ruimte hebt om te bewegen. Veel mensen kiezen ervoor om deze apparaten te laten verhuizen door een verhuisfirma uit Heverlee. Voor verhuizers is dit een routineklus, ze beschikken over de juiste tool en weten welke handelingen zij moeten verrichten voordat ze met de verhuis beginnen.

Tips om zelf te verhuizen

Wil je het toch graag zelf doen dan zijn er enkele voorbereidingsmaatregelen die je moet nemen alvorens je de wasmachine gaat verhuizen. Het apparaat is, net als een vaatwasser, verbonden een waterleiding. Er moet dus eerst ontkoppeld worden. De trommel in de wasmachine zit los en moet vast worden gezet met de trommelbescherming. Deze heb je als het goed is gekregen toen je de wasmachine aangeschaft hebt. Zorg ervoor dat al het water uit de slangen is gelopen zodat je tijdens het verhuizen geen problemen ondervindt. Heb je een wasmachine of vaatwasser die op een hogere verdiep staat dan is het verstandig om een elektrische lift of verhuislift te huren. Het is vooral lastig lopen met een wasmachine omdat deze zwaarder is dan de afwasmachine. Degene die naar beneden loopt moet dus het hele gewicht dragen, geen makkelijk taak. Het is wel zo verstandig om hiervoor een verhuisfirma in te schakelen. Zo weet je zeker dat alles goed verloopt!

Piano verhuizen

Het kost heel wat tijd en moeite om een piano exact af te stemmen. Indien er ook maar één detail misloopt kan dat dan ook catastrofale gevolgen hebben. Verder weegt een piano ook nog eens als lood en neemt het wel heel wat ruimte in beslag. Of het nu gaat om vleugel- of een buffetpiano, die zomaar even verhuizen is duidelijk geen sinecure. Het is dan ook aangewezen om beroep te doen op een regionale en professionele verhuisfirma. Een dergelijke firma pakt de piano heel goed in om beschadiging tegen te gaan en zal deze met behulp van een speciale rijplaat de verhuistruck inrijden. Daar wordt de piano stevig vastgezet opdat hij tijdens het transport niet zou beginnen schuiven.

piano verhuizen
Het mag duidelijk zijn dan het op praktisch en organisatorisch vlak wel heel moeilijk is om een pianoverhuizing zelfstandig uit te voeren. Lees hier meer over: pianoverhuis in Heverlee.

Vrijblijvend tot 6 verhuis offertes aanvragen!

Meubelopslag

In sommige gevallen kan de verhuizing niet meteen plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan het geval waarbij jij de huidige woonst al moet verlaten, maar pas een week later de nieuwe woonst kan betrekken. Of bijvoorbeeld wanneer er eerst nog renovatiewerken moeten uitgevoerd worden en deze de meubels zouden kunnen beschadigen. In die gevallen zullen de meubels ergens moeten opgeslagen worden. Het vinden van zo’n meubelopslag te Heverlee is dan vaak geen sinecure. Bijna iedere verhuisfirma biedt daarom oplossingen aan op vlak van meubelopslag, ook te Heverlee. Het kan dan gaan om een ruimte voor meubelopslag die je kan huren van de verhuisfirma zelf, maar evenzeer om het huren op de particuliere markt (zij kennen echt alle adresjes). En wanneer je dan toch klaar bent om de woonst te betrekken, dan neemt de verhuisfirma van daaruit de volledige verhuizing gewoon van jou over.

Verhuislift huren in Heverlee

Het kan zo zijn dat je meubilair te groot is om heelhuids door de deurpost te kunnen. In deze gevallen is het inschakelen van een ladderlift de beste optie. Met deze verhuislift kunnen grote spullen veilig uit het raam worden getild. Denk hierbij aan het vervoer van een piano, maar ook het tillen van zwaar meubilair wordt gebruikelijk met een verhuislift gedaan. Een goede verhuisfirma heeft deze ladderlift al in huis. Ga je een verhuisfirma inschakelen? Spreek dan voor je verhuis af dat een ladderlift noodzakelijk is om de verhuizing eenvoudiger te maken. Zij hebben ervaring met het bedienen van een verhuislift. Mocht je besluiten om zelf je verhuizing in Heverlee te regelen, dan is het mogelijk om een ladderlift te huren. De bediening van een ladderlift is erg eenvoudig, met een bedieningspaneel waarmee de verhuislift kan worden verschoven.
verhuislift Heverlee

Verhuislift met of zonder bediening huren?

Wij Vlamingen gaan steeds hoger wonen en dat mag je letterlijk nemen. Verhuizen naar een appartement brengt dan heel wat praktische problemen met zich mee, voornamelijk omdat de gemeenschappelijke trappen of liften hier te weinig op voorzien zijn. Een verhuislift of ladderlift kan dan soelaas bieden. Bijna iedere verhuisfirma biedt een verhuislift of ladderlift zowel met als zonder bediening te huur aan, ook te Heverlee. Dergelijke verhuisliften hebben een instelbare hoogte en een maximaal laadgewicht. Zorg er met andere woorden zeker voor dat het laadgewicht voldoende hoog is voor de te verhuizen goederen. Indien je nog nooit met zo’n verhuislift of ladderlift gewerkt hebt, is het daarentegen toch aangewezen om alsnog een bediener mee te vragen. Zo’n bediener zorgt er dan voor dat alles goed verloopt en helpt de efficiëntie te verhogen. Aangezien er in het verleden al heel wat ongevallen gebeurd zijn met verhuisliften dringen sommige verhuisfirma’s er dan ook terecht op aan dat zij standaard een bediener naar de locatie mogen sturen.

Verhuiskosten verhuifliftenGemiddelde prijzen*
Elektrische opbouwlift (verdiep 1 t/m 3)
Elektrische lift zonder bediener€100,- voor 1 dag
Verhuiskosten ladderlift (verdiep 1 t/m 6)
Ladderlift + 1 bediener€70,- per uur op weekdagen
Ladderlift + 1 bediener€90,- per uur op zaterdag
Ladderlift + 2 bedieners€105,- per uur op weekdagen
Ladderlift + 2 bedieners€130,- per uur op zaterdag
Verhuiskosten ladderwagen (verdiep 7 en hoger)
Ladderwagen + 2 bedieners€120,- per uur op weekdagen
Ladderwagen + 2 bedieners€150,- per uur op zaterdag
Extra verhuizer€30,-/€40,- per uur weekdagen/zaterdag

(*) aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

verhuis Heverlee

Wat te doen bij verhuis

Verhuizen kan erg stressvol zijn. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat het verhuizen van Heverlee in goede banen loopt. Omdat er zoveel geregeld moet worden heeft de overheid enkele praktische tips voor u samengesteld. Nadat het inschakelen van een verhuisfirma geregeld is kun je zelf een planning maken. Bepaal bijvoorbeeld welke meubelstukken er uit elkaar moeten worden gehaald, zodat de verhuisfirma weet welke meubels ze weer moeten monteren bij aankomst. Het organiseren van je spullen zorgt ervoor dat het inpakken van de verhuisdozen een stuk soepeler verloopt. Markeer iedere verhuisdoos met een overzicht van de inhoud, zodat je op de dag van de verhuizing in Heverlee precies weet welke spullen er in iedere doos zitten. Wanneer je het overzicht wilt houden over je verhuis, is het bijhouden van een checklist altijd een verstandige keuze. Hier houd je precies bij of alles geregeld is, zodat de dag van je verhuis soepel verloopt.

Handige verhuizen checklist

Na een enquête onder klanten werd verhuizen omschreven als: “leuk, spannend, verschrikkelijk, veel werk, fijn, een eitje, een enorme klus, zo gebeurd, chaos, een droom die uitkomt, een nachtmerrie…”. Zoals je ziet voor de een is het makkelijk en voor de andere een ware beproeving. Hoe je er ook in staat, het is natuurlijk altijd fijn als een verhuizing soepel verloopt. En zoals met zoveel dingen geldt ook bij een verhuis: overzicht en een goede voorbereiding zijn het halve werk. Daarom vind je op deze website een verhuis checklist en een verhuisplanning die je gratis kunt gebruiken en downloaden in pdf vorm. Zo kan je deze thuis uitprinten en afvinken wat voor jou van toepassing is. Zo kun je direct aan de slag met plannen en voorbereiden. Succes!

Algemene “wat te doen bij verhuis” checklist

Zoals de naam van deze lijst al aangeeft: een algemeen overzicht van dingen die moeten gebeuren voordat je gaat verhuizen. De open deuren die, ondanks dat ze ontzettend voor de hand liggen, gemakkelijk over het hoofd worden gezien.

Vergeet daarom niet om:

 • (indien van toepassing) de huur van je oude woning op tijd op te zeggen
 • (indien van toepassing) je huurwoning terug in de originele staat te brengen
 • voldoende vrije dagen aan te vragen voor de verhuis
 • te bepalen of je de verhuizing zelf gaat regelen of dat je een verhuisfirma wilt inhuren
 • indien je kiest voor het inhuren van een verhuisfirma, op tijd offertes aan te vragen
 • indien je er voor kiest om je verhuizing zelf te doen:
  • op tijd transport/vervoer te regelen
  • mensen te regelen die kunnen helpen bij het sjouwen
 • te checken of je inboedel goed verzekerd is, ook tijdens het transport van de verhuizing
 • na te gaan of je voor bijzondere voorwerpen (kunst, een piano e.d.) misschien gespecialiseerd transport moet regelen
 • een verhuisplanning te maken
 • verhuisberichten te versturen
 • de glasbewassing, tuinonderhoud enz. stop te zetten om te voorkomen dat je dit ook na je verhuis blijft doorbetalen voor je oude adres
 • abonnementen waar je na het verhuizen geen gebruik meer kunt maken (bijvoorbeeld een abonnement bij de lokale sportschool) op tijd stop te zetten
 • je post door te laten sturen naar je nieuwe adres
 • gas, water en licht te regelen, zowel in je oude als in je nieuwe woning
 • alle meterstanden op te nemen, zowel in je oude als in je nieuwe woning
 • de afmetingen van je nieuwe woning op te meten
 • selectief te zijn met wat je allemaal mee verhuist naar je nieuwe woning. Gooi van te voren weg wat je niet mee wilt nemen.
 • verhuisdozen te huren of te kopen
 • verpakkingsmateriaal te regelen. Denk hierbij aan:
  • dekens
  • inpakpapier
  • plakband
  • touw
  • labels en stickers
  • markeerstiften
 • opslagruimte te regelen voor spullen die je niet direct in je nieuwe woning kwijt kunt
 • opvang te regelen voor kinderen en huisdieren op de verhuisdag
 • je koelkast en/of vriezen op tijd de ontdooien
 • je wasmachine schoonmaakt en de trommel vastzet
 • sommige meubels vooraf uit elkaar moet halen
 • hangende spullen zoals lampen en gordijnen gedemonteerd moeten worden
 • belangrijke papieren bij elkaar te houden
 • dat het handig is om op de verhuisdag ook wat eten en drinken bij je te hebben

Vrijblijvend tot 6 verhuis offertes aanvragen!

Verhuizen naar een andere gemeente

Je hebt al kunnen lezen op deze website wat je zoal moet/kunnen bij het verhuizen. Maar mogelijk verhuist u van Heverlee naar een andere plaats/stad of gemeente. Dan komt daar een hele administratieve rompslomp bij kijken. Let goed op de volgende zaken. Veel heeft te maken met een adreswijziging. Zodra je je nieuwe woning betrekt na het verhuizen moet je binnen een tijdspanne van 8 dagen jouw adreswijzing doorgeven aan je nieuwe stad of gemeente. Uitschrijven in de stad of gemeente waar je vertrekt hoeft niet. Nu is het zo dat elke stad of gemeente een eigen belastingvoet hanteert. Mogelijk heb je door het verhuizen een voordeel. Dit zal je merken op je belastingenbrief.

Nutsvoorzieningen

Een tweede aandachtspunt zijn de nutsvoorzieningen. Tegelijk met je adreswijziging moet je voor je water, gas en elektriciteit de oude meterstand opgeven bij vertrek, en de nieuwe meterstand van deze drie in je nieuwe woonst. Nu denken de meeste mensen dat er maar één watervoorziener (PIDPA) bestaat in Vlaanderen. Dat is verkeerd! Er zijn, verspreid over Vlaanderen maar liefst 7 maatschappijen die u van drinkwater voorzien. Elke regio heeft zijn eigen maatschappij. Zorg dus zeker dat deze zaken in orde zijn.
verhuizen naar andere gemeente

Automatisch verwittigd of niet?

Een derde punt: nadat je je adreswijziging hebt doorgegeven aan het stad- of gemeentehuis komt de wijkagent langs om te verifiëren of jij en/of jouw gezin wel degelijk woont op het adres dat je hebt opgegeven. Vanaf dan kan je identiteitskaart aangepast worden en is je adreswijziging officieel. Dat is het moment om alle nodige instanties op de hoogte te brengen dat je verhuisd bent naar Heverlee. Nu zijn er enkele instanties die automatisch verwittigd worden als je bent gaan verhuizen. Daar moet je niets meer voor doen, maar je kan – om zeker – te zijn dit toch overwegen. Het gaat hier over: de sociale zekerheid, het kinderbijslagfonds, ziekenfonds, kas voor jaarlijkse vakantie, Openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn (OCMW), VDAB of ACTIRIS voor de werkzoekenden en eventueel Kind en Gezin. Wat je wel moet doen is sowieso langs je postkantoor gaan en een formulier voor adreswijziging invullen. Zo weet de Post ook dat jouw briefwisseling automatisch wordt doorgestuurd naar je nieuwe adres.

Verzekeringen

Dan de verzekeringen: ook belangrijk! Voor de meeste verzekeringen volstaat simpelweg een adreswijziging doorgeven, maar je brandverzekeringspolis verdient extra aandacht. het is immers niet ondenkbaar dat je bij het verhuizen ineens gebruik maakt van de aanschaf van een nieuw inboedel. Mogelijk gaat u groter wonen of net iets kleiner. Dat heeft zijn weerslag op uw brandverzekering. Zeker laten aanpassen!

Begin op tijd!

Scholen of kinderopvang: in de meeste gevallen gaan je kinderen naar een nieuwe school of opvang. Begin zeker tijdig te zoeken! Vooral belangrijk voor kinderopvang, want deze hebben meestal (lange) wachttijden en dat zit u in de miserie! Tot slot nog een kleine checklist van dingen die je best niet vergeet: je werkgever(s), bank, je huisarts (zo kan hij je medische dossiers overmaken aan je nieuwe huisarts), allerlei abonnementen, vrijetijdsbestedingen.

Inpakservice, demonteren en monteren

Iedereen die verhuisd is kan beamen dat het vervoeren van de meubels het minste tijd in beslag neemt. Tijdens het verhuizen in Heverlee zijn het de bijzaken die tijd kosten. Het inpakken van de verhuisdozen is een hele klus op zich, vooral wanneer je zeker wilt weten dat je spullen veilig arriveren in het nieuwe huis. Grote meubelstukken moeten bovendien gedemonteerd worden en moet je weer monteren wanneer de verhuizing achter de rug lijkt te zijn. Gelukkig kan een verhuisfirma helpen met deze bijzaken. Zij pakken alle dozen in, demonteren je meubelstukken en zetten alles weer in elkaar bij aankomst in je nieuwe huis. Deze service kan heel goedkoop zijn, en bespaard je tegelijkertijd ontzettend veel tijd en moeite. Geen zorgen om je verhuis? Schakel een verhuisfirma in zodat je verhuizing in Heverlee van begin tot eind geregeld is.

verhuisdozen inpakken

Verhuistips voor het zelf inpakken van spullen

We hebben handige tips en checklist samengesteld om zelf je spullen te verhuizen. Door je spullen zelf in te pakken bespaar je op de kosten van je verhuis en blijft er dus meer geld over voor leuke dingen. We hebben hieronder 4 verhuistips genoteerd die voor een ieder goed te doen zijn. Bekijk alle verhuistips in onze handige checklist om zelf spullen in te pakken.

Pak je spullen per kamer in

Om straks in je nieuwe woning in Heverlee snel en handig alles weer uit te kunnen pakken is het aan te raden om per kamer in te pakken. Gebruik dus aparte dozen per kamer en houd deze bij elkaar. Schrijf ook duidelijk op de doos voor welke kamer de inhoud bestemd is. Hiermee voorkom je dat je je keukengerei in de babykamer terugvindt en dat je matras en dekbed in de kelder eindigen in plaats van in je slaapkamer.

Maak een “dozenlijst” om het overzicht te bewaren

Schrijf op iedere doos wat er in zit en naar welke kamer de doos in het nieuwe huis gebracht moet worden. Markeer iedere doos eventueel ook met een nummer. Maak vervolgens een lijst waarop je noteert welke dozen er naar welke kamer moeten worden gebracht. Geef hierbij ook aan om hoeveel dozen het per kamer gaat. Op deze manier behoud je het overzicht en kun je achteraf gemakkelijk controleren of alle dozen terecht zijn. Tip: laat je alle dozen door ingehuurde verhuizers naar de verschillende kamers in je nieuwe huis in Heverlee dragen? Geef dan in iedere ruimte duidelijk aan welke kamer het betreft. Hiermee kunnen de verhuizers gemakkelijk zien of ze een doos daadwerkelijk in de juiste kamer hebben gelegd.

inpakservice Heverlee

Gebruik de juiste verhuisdozen

Voorkom dat verhuisdozen te zwaar worden. 20 kg is hierbij het maximum. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder de inhoud, hoe kleiner de verhuisdoos. Controleer ook altijd of een verhuisdoos wel sterk genoeg is voor een bepaalde last. Wanneer je boeken gaat inpakken is het belangrijk niet teveel boeken in de verhuisdoos te stoppen. Bij een verhuisfirma in Heverlee kan je natuurlijk altijd extra stevige boekendozen huren. Tip: heb je dure kleding of kleding die niet mag beschadigen? Huur of koop kleding/garderobe dozen voor hangende kleding.

Zorg voor een goede “afwerking” van een verhuisdoos

Sluit een verhuisdoos altijd goed af, hetzij met een sluitsysteem van de doos zelf, dan wel met tape. Vul de dozen altijd goed op met vulmateriaal (schuim, papier, lakens e.d.) om te voorkomen dat spullen tijdens het vervoer gaan schuiven en als extra bescherming tegen stoten.

Vrijblijvend tot 6 verhuis offertes aanvragen!

Wat komt er kijken bij een internationale verhuizing?

Ben je van plan om te verhuizen naar het buitenland? Er komt heel wat kijken bij een internationale verhuis. Al je spullen moeten vanuit Heverlee naar je nieuwe huis worden vervoerd. Gelukkig is er altijd een verhuisfirma te vinden die een internationale verhuizing mogelijk maakt. Een verhuizing naar Duitsland of Nederland is geen probleem, maar ook verdere internationale bestemmingen zoals een land overzee zijn mogelijk. Wanneer je spullen, piano en al, Heverlee verlaten, zijn ze in goede handen van de verhuisfirma. Zij rijden de verhuiswagen naar je nieuwe land, wat het verhuizen een stuk eenvoudiger maakt. Een internationale verhuis is over het algemeen niet goedkoop, maar wij zoeken de meest voordelige offertes voor je op. Zo is zelfs verhuizen naar het buitenland zo goedkoop mogelijk.
internationaal verhuis Heverlee

Verhuizen naar Nederland

Indien je vanuit Heverlee naar Nederland wenst te verhuizen, heb je het toch wel over een fikse afstand. Bij een dergelijke internationale verhuizing is het van belang dat alles vlot verloopt. Van autosnelwegen tot hobbelige wegen en de verschrikkelijke drukte van grootsteden: de meubels zitten maar beter stevig vast en ingepakt. Bij internationale verhuizen raden wij eigenlijk standaard aan om een verhuisfirma in te schakelen. De meeste verhuisfirma’s maken van een dergelijk internationaal verhuis dan ook geen probleem en kunnen de klus op wel zeer korte tijd klaren. Dat valt te verklaren door de capaciteit die zij kunnen vervoeren, ook op internationale schaal. Indien je het toch echt zelf wenst te doen raden we dan weer aan om een voldoende grote (vracht)wagen te huren, uiteraard op voorwaarde dat je over het geschikte rijbewijs beschikt.
verhuizen naar Spanje

Verhuizen naar Spanje

Zon, zee en strand. Dat zijn nu net dingen die je niet echt in België en Nederland vindt. Daarom overwegen heel wat mensen om te overwinteren, of zelfs definitief te emigreren naar het zonnige Zuiden. Verhuizen naar Spanje is iets minder eenvoudig dan bijvoorbeeld van België naar Nederland verhuizen. Met name de cultuur is er helemaal anders. Ook het dagelijkse tempo ligt een pak lager. Todos manana (vrij vertaald: morgen is er nog een dag), is een lijfspreuk van de gemiddelde Spanjaard. Naast het in orde brengen van de toch wel indrukwekkende lijst van documenten die je in orde moet krijgen (verder te lezen in dit artikel), is er uiteraard ook nog een internationale verhuis die je te wachten staat. Het kan niet de bedoeling zijn dat je wil gaan genieten van het warme Spanje en daarbij op vervelende situaties stuit van dingen die niet in orde zijn. Je hebt gezorgd voor een verblijfplaats in Spanje, een huis gekocht of je huurt een woning. Je papieren zijn in orde. Nu de inboedel nog.

Waarom kiezen voor een internationaal verhuizer?

Voor het overbrengen van jouw kostbare meubelen doe je best beroep op een internationale verhuisfirma. Mensen met de nodige ervaring. Zelf verhuizen kan ook, maar dan moet je in de eerste plaats beschikken over – in België – een rijbewijs C-E. Een bijkomend nadeel van zelf te verhuizen is dat je meestal niet de nodige kennis van zaken hebt om jouw inboedel deftig in te pakken die een reis van minstens 1.300 km te overleven. Daarom nogmaals: neem een gespecialiseerde internationale verhuisfirma in dienst. Wees gerust: zij brengen jouw spullen van Heverlee naar de plaats van bestemming. Zorg ervoor dat je een goede verzekering afsluit en houdt er vooral rekening mee dat een verhuiswagen er langere tijd over doet dan jij zelf met je wagen. Je wil immers niet dat de verhuiswagen tegen 140km/uur over de autostrade raast met daarin jouw dure spullen…

Even over de kosten

De kosten van een internationale verhuis ligt ver uiteen. Dit heeft alles te maken met de afstand die moet afgelegd worden en ook de grootte van de in te zetten verhuiswagen telt mee. Je mag toch wel rekenen op totale kosten die kunnen uitlopen van €2.000,- tot wel €6.000,- Het beste is dus om een offerteaanvraag te doen en tot 6 offertes doorgestuurd te krijgen. Een service die gratis en vrijblijvend is en je een besparing kan opleveren van wel 40%!

kosten internationaal verhuis

Verhuiskosten

Uiteraard ben je benieuwd naar de verhuiskosten van een verhuisfirma. Omdat niet elke verhuisfirma dezelfde prijzen hanteert is het lastig om exacte prijzen aan te geven. Daarom leggen wij je graag uit hoe de prijs van een verhuis is opgebouwd. Eén van de belangrijkste factoren is natuurlijk de grootte van de verhuizing. Gaat het om een verhuis van een appartement met 1 slaapkamer dan zal er in theorie minder spullen verhuisd hoeven te worden ten opzichte van een grote villa met 10 slaapkamers. De grootte van de verhuis is ook bepalend voor de verhuiswagen die moet worden ingehuurd. Een verhuisfirma uit Heverlee heeft meestal grote verhuiswagens (rond de 50m2) en ook kleine verhuiswagens (rond de 20m2). 40% besparen op de verhuiskosten? Vergelijk de prijzen van meerdere verhuisfirma’s!

VerhuiskostenGemiddelde prijzen*
Verhuis
Verhuis naar flat of appartement€700,-
Verhuis naar 2-onder-1 kap€850,-
Verhuis naar vrijstaande woning, villa of penthouse€900,-
Overige kosten
Montage/demontage€40,- per uur
Inpakservice€40,- per uur
Pianoverhuis€200,- tot €350,-
Inboedel opslaan€100,- box van 30m²
Voorrijkosten€50,-

(*) aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Overige kosten

Bij de meeste verhuisbedrijven moeten er voorrijkosten worden betaald, dit ligt meestal rond de €50,-. Daarnaast zijn er ook nog de kosten voor het vervoer. Deze transportkosten zijn ongeveer €0,50 tot een €1,- per kilometer. Bij een landelijke verhuisfirma krijgt u vaak de eerste 50-100 kilometer gratis, bij kleinere bedrijven is dit vaak vanaf 20 kilometer. Verhuis je naar of woon je in een stad waar een parkeervergunning aangevraagd dient te worden zodat de verhuiswagen voor de deur kan parkeren? De prijs van deze parkeerontheffing verschilt per provincie. Vraag dit dus na. De prijzen om in het weekend te verhuizen zijn op zaterdag vaak 25% hoger en op zondag 75% hoger. Door zelf een deel van de spullen te verhuizen kan je besparen op de kosten.

goedkope verhuisfirma

Bespaar op de kosten van je verhuis

Nu je een indicatie van de prijzen hebt is het belangrijk om te begrijpen waarom het vergelijken van meerdere verhuisfirma’s je geld kan besparen. Zodra je via ons contactformulier een offerteaanvraag doet ontvang je binnen korte tijd 1 tot 6 vrijblijvende offertes van verhuisbedrijven uit de regio van Heverlee. Omdat ze uit je regio komen ben je al minder geld kwijt voor de kosten per kilometer. Door de prijs van het verhuis naast elkaar neer te leggen kan je tot wel 40% op de verhuiskosten besparen. Het aanvragen kost slechts een minuutje van je tijd. Zo heb je een goedkoop verhuis snel geregeld!

Tot 40% minder betalen voor je verhuiskosten? Vergelijk prijzen!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. Je kan zelfs tot wel 40% besparen op de verhuiskosten door de prijzen van verschillende verhuisfirma's naast elkaar neer te leggen. Via onze verhuisservice kan je makkelijk en snel tot wel 6 prijsindicaties aanvragen van bedrijven uit jouw provincie. Binnen 2 minuten geregeld!

Deelgemeenten van Leuven:

Leuven, Heverlee, Kessel-Lo, Wilsele en Wijgmaal

De postcodes die bij deze deelgemeenten horen:

3000, 3001, 3010, 3012, 3018