Bkfservice.be – Veelgestelde vragen over de kosten van een seniorenverhuis


kosten seniorenverhuis
Benieuwd naar de kosten van een seniorenverhuis? De exacte prijs hangt af van het aantal verhuizers dat je inschakelt, evenals de omvang van je woning en inboedel en de exacte diensten die je afneemt. Wil je een exacte prijsindicatie ontvangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je zo snel mogelijk tot wel 5 offertes van vakmannen in jouw regio! Vergelijk en kies het beste aanbod, voor een besparing die oploopt tot 40%!

Op deze pagina vind je meer informatie over de kosten van een seniorenverhuizing. Je leest hoe de kostprijs is opgebouwd en je vindt hier bovendien handige bespaartips!

Wat kost een verhuis?

Hoe duur een seniorenverhuizing is, hangt af van de situatie. Stel: je wilt zo goedkoop mogelijk verhuizen met de hulp van ervaren vaklui. Voor 2 verhuizers en een verhuiswagen met een inhoud van 20 m² liggen de totale kosten tussen de €400,- tot €750,-.

Woon je in een grote woning, dan heb je meer hulp nodig. Het inschakelen van 3 verhuizers is aan te raden, en om te voorkomen dat de verhuiswagen meerdere malen heen en weer moet rijden is het slim om een wagen met een laadruimte van 50 m³ te kiezen. In dat geval liggen de kosten tussen de €1.050,- en €1.350,-.

Benieuwd naar de verhuisfirma prijzen? Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle kosten van een verhuisbedrijf.

Verhuisfirma inschakelen voor seniorenverhuizing? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 40% op de kosten!

Seniorenverhuis: kosten 2024

Optie Omschrijving Gemiddelde kosten*
Zo goedkoop mogelijk 2 verhuizers + een verhuiswagen van 20 m³ Tussen €400,- en €750,-
Extra hulp 3 verhuizers + een verhuiswagen van 20 m³ Tussen €750,- en €950,-
Grote woning 3 verhuizers + verhuiswagen van 50 m³ Tussen €1.050,- en €1.350,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per verhuisbedrijf verschillen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis offertes aan.

Besparen op jouw seniorenverhuis?

Vind een verhuizer in jouw regio en bespaar bovendien tot wel 40% op de totaalprijs!

Prijsopbouw

De prijs is op te splitsen in 3 grote categorieën. Ongeveer 40%, bijna de helft dus, bestaat uit de transportkosten. Daarnaast kun je rekening houden met 30% voor het inladen van alle spullen en ook 30% voor het uitladen van de inboedel.

seniorenverhuis prijsopbouw

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

De verhuiskosten van elke seniorenverhuis zijn anders. Dat komt omdat er meerdere factoren en keuzes zijn die de prijs beïnvloeden. Door gunstig te kiezen, houd je de kosten dus zo laag mogelijk! Het type verhuiswagen is een belangrijke keuze die invloed heeft, net zoals het aantal verhuizers dat je inschakelt.

Belangrijke keuzes die de prijs beïnvloeden zijn:

 • Type verhuiswagen
 • Extra verhuizers
 • Afstand tussen de oude en nieuwe woning
 • Eventuele extra opties

Hieronder gaan we verder in op deze factoren en keuzes. Wil je precies weten wat jouw seniorenverhuis gaat kosten? Vraag dan gratis offertes aan!

1. Type verhuiswagen

Een verhuiswagen, inclusief bestuurder, huur je al vanaf €65,- per uur. Voor deze prijs heb je een wagen van 20 m³. Dit is groot genoeg voor het verhuizen van appartementen en kleine tussenwoningen, maar bij grotere huizen raden we aan om te investeren in een grotere verhuiswagen.

Waarom?

Hiermee bespaar je veel tijd, omdat je voorkomt dat de verhuiswagen steeds heen en weer hoeft te rijden. Bij een verhuis geldt: tijd is geld, en dus ben je met een duurdere vrachtwagen vaak uiteindelijk goedkoper uit. Een wagen met een laadruimte van 50 m³ kost gemiddeld €75,- per uur en schakel je daarbij drie verhuizers in, in plaats van één, dan betaal je gemiddeld €135,- per uur.

Laadruimte Aantal verhuizers Totaalprijs per uur*
20 m³ 1 €65,-
50 m³ 1 €75,-
50 m³ 3 €135,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis offertes aan.

2. Extra verhuizers inschakelen

Hoe groter je verhuis, des te meer hulp je nodig hebt. Bij het verhuizen van woningen groter dan een tussenwoning, raden we aan om extra verhuizers in te huren. Ook als je gebruik wilt maken van extra diensten, zoals de handyman service of een inpakker, raden we aan extra hulp in te schakelen.

Het gemiddelde uurtarief van verhuizers ligt rond de €30,-, maar dit kan variëren per verhuisbedrijf. Ook speelt de dienst die je laat uitvoeren een rol in het bepalen van de prijzen.

kosten seniorenverhuizing

3. Afstand tussen oude en nieuwe woning

In verreweg de meeste gevallen speelt ook de afstand tussen de oude en nieuwe woning een grote rol. Allereerst: hoe groter de afstand, des te langer de verhuis duurt. Hierdoor lopen de arbeidskosten op en ben je dus uiteindelijk duurder uit.

Daarnaast is het goed om te weten dat je bij de huur van een verhuiswagen vaak een kilometervergoeding betaald. Deze vergoeding ligt gemiddeld tussen de €0,50 tot €1,- per kilometer, maar ook dat kan verschillen per bedrijf. Naast deze kilometervergoeding moet je ook rekening houden met benzinekosten: deze stijgen ook naarmate de afstand tussen de huizen groter is.

4. Eventuele extra opties

Om ervoor te zorgen dat de seniorenverhuis soepel en vlot verloopt, is het slim om gebruik te maken van één of meerdere verhuisdiensten. Zo weet je zeker dat de verhuis zo min mogelijk stress veroorzaakt bij je ouders of grootouders.

De handyman service is ideaal voor iedereen die de oude woning snel moet opleveren. De verhuizers voeren dan alle kleine klusjes uit: herstelwerkzaamheden, het dichten van gaten of scheuren in muren, het verwijderen van vloeren en ga zo maar door. Dit kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur.

Ook voor de inpakservice liggen de kosten rond de €30,- tot €40,- per uur. Dit is zeker bij een seniorenverhuis enorm waardevol: jij neemt je ouder of grootouder mee terwijl de verhuizers de inboedel inpakken en verhuizen.

In deze tabel vind je de gemiddelde prijzen van andere extra opties bij een seniorenverhuis.

Optie Gemiddelde prijs*
Handyman service €30,- tot €40,- per uur
Inpakker €30,- tot €40,- per uur
Liftservice Vanaf €70,- per uur
Parkeervergunning €20,- tot €30,-
Inboedelopslag €95,- per maand voor een opslagbox van 30 m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per verhuizer kunnen verschillen. Voor exacte prijsinformatie: vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Goedkope seniorenverhuis!

Vergelijk gratis offertes en vind een betaalbaar verhuisbedrijf in jouw regio.

Seniorenverhuizing: waarom verhuizers inschakelen?

Het verhuizen van senioren is niet eenvoudig: ouderen kunnen niet goed tegen stress, dus het is belangrijk dat de dag soepel verloopt. Zeker een verhuis naar een seniorenwoning of verzorghuis kan veel stress opleveren.

Verhuizers gaan hier discreet en voorzichtig mee om. Terwijl jij je bekommert om je ouder of grootouder, pakken de verhuizers alles in, verhuizen ze dit naar de nieuwe seniorenwoning en richten ze het nieuwe huis zoveel mogelijk identiek in. Zo voelt de senior zich snel thuis!

De grootste voordelen op een rij:

 • De seniorenverhuizing is snel en zonder problemen afgerond.
 • Verhuizers zijn op de hoogte van regels en voorschriften in het verzorgingstehuis.
 • Jouw ouder of grootouder ervaart zo min mogelijk stress tijdens de verhuis.

Verhuizers inschakelen? Start gratis offerteaanvraag!

Handige bespaartips

Besparen op de kosten van de seniorenverhuizing?

Zo doe je dat:

 • Help zelf mee: schakel familie of vrienden in die kunnen helpen met inpakken en inladen, zodat je de verhuizers waardevolle tijd bespaart.
 • Investeer in tijdbesparende middelen: tijd is geld bij een verhuis, dus door te investeren in een verhuislift en grotere verhuiswagen zorg je ervoor dat de verhuizers sneller hun werk gedaan hebben. Hierdoor bespaar je uiteindelijk op de verhuiskosten.
 • Gebruik alleen de diensten die je echt nodig hebt: door zelf in te pakken en deze verhuisdozen daarna te laten verhuizen door een vakman krijg je toch vakkundige hulp waardoor alles vlot loopt, zonder de hoofdprijs te betalen.
 • Vergelijk offertes: de prijzen verschillen per verhuisfirma, door te vergelijken kies je gemakkelijk voor de verhuizer met het beste aanbod.

Lees meer handige bespaartips op de pagina goedkoop verhuizen.

senioren verhuizen

Besparen op jouw seniorenverhuis? Vergelijk gratis offertes!

Senioren verhuizen met de hulp van een verhuisbedrijf? Daar krijg je geen spijt van. Verhuizers zorgen ervoor dat de dag soepel verloopt, zodat deze zo weinig mogelijk stress oplevert. Door rekening te houden met de regels in de seniorenwoning en met de indeling van het oude huis, voelt je ouder of grootouder zich snel thuis! Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Hierna zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk offertes krijgt toegestuurd, maximaal 5. Neem je tijd om de prijzen met elkaar te vergelijken, en daarna te kiezen voor de vakman met het beste aanbod. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.