Bkfservice.be – Veelgestelde vragen over verhuizers


verhuizers

Verhuis met de hulp van verhuizers! Niet alleen verloopt je verhuis veel sneller en soepeler, je krijgt ook praktische tips en loopt de volgende dag niet krom van de spierpijn. Op zoek naar een verhuizer in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je meerdere offertes van verhuizers in je regio. Vergelijk de prijzen en kies de verhuizer met de scherpste prijs: je bespaart zo tot 40%!

Op deze pagina lees je waarom je nooit meer zou willen verhuizen zonder de hulp van een vakman. Je krijgt bovendien inzicht in de kosten en we geven je een paar aandachtspunten bij het inhuren van experts.

verhuizers prijzen

Waarom verhuizers inschakelen?

Het inhuren van verhuizers voor jouw verhuisdag heeft belangrijke voordelen. De grootste voordelen zijn het gemak en de tijdsbesparing: je krijgt hulp van echte vakmannen, waardoor je verhuisdozen snel zijn ingepakt en de meubels snel zijn ingeladen. Zo is jouw verhuisdag veel sneller afgerond! Daar komt bij dat je zelf niet hoeft te tillen met zware meubels of dozen en dus ook niet met spierpijn loopt de volgende dag.

De grootste voordelen op een rij:

 • Verhuizers bieden een groot gemak, omdat je niet zelf alles hoeft te doen.
 • Je bespaart veel tijd en je verhuis is sneller afgerond.
 • De vakmannen geven je praktische verhuistips die je direct in de praktijk kunt brengen.
 • Zelf hoef je niet met zware meubels en verhuisdozen te tillen.
 • De inboedel is tijdens het vervoer verzekerd tegen schade.

Benieuwd naar de exacte kosten van verhuizers? Gratis offertes vergelijken!

Werkzaamheden van verhuizers

Verhuizers voeren verschillende werkzaamheden uit. Het mooie is dat je zelf kiest welke diensten van de verhuisservice je inzet. Zo heb je zelf een grote invloed op de verhuiskosten én op het gemak van je verhuis.

Wat is mogelijk?

Bij een standaard verhuis pak je zelf al je spullen in en laat je de verhuizers deze inladen in de verhuiswagen. Zij rijden de inboedel dan naar je nieuwe woning en laden hier alles weer uit. Zo blijft jou het grootste tilwerk bespaard en kun je direct beginnen met uitpakken.

Je kan je verhuis ook van A tot Z uitbesteden!

In dat geval laat je de vakmannen je inboedel inpakken en uitpakken, (de)monteren ze je meubels en zorgen ze voor een handige verhuislift voor inboedel die niet via de trap getild kan worden. Welke werkzaamheden je ook kiest: het draagt bij aan een zorgeloze verhuis die vlot verloopt. Je hebt er altijd profijt van!

Meer informatie over het inpakken van je spullen.

Wat kost een verhuizer?

Een verhuizer kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. Kies je voor de huur van een verhuiswagen met verhuizers, houd dan rekening met €65,- per uur. Hoeveel je precies betaalt hangt af van de afstand tussen de huizen, de totale inboedel en de inhoud van de verhuiswagen.

De specifieke werkzaamheden die je kiest hebben ook invloed op de prijzen. Hoe completer jij je verhuis uitbesteedt, des te hoger de kosten van een verhuisfirma. De verhuizers zijn dan immers langer bezig! Wil jij je meubels tijdelijk opslaan? Voor een ruimte van 25 m² betaal je gemiddeld €125,- per maand. Voor de huur van een verhuislift ligt de prijs rond de €65,- per uur. Het is niet per se noodzakelijk de verhuizers een fooi te geven, maar dit kan natuurlijk altijd.

Kosten verhuizers in 2024

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Uurtarief verhuizer €30,- tot €40,- per uur
Inpakservice €30,- tot €40,- per uur
Montageservice €30,- tot €40,- per uur
Klussen uitvoeren €30,- tot €40,- per uur
Meubelbewaring (circa 25 m²) €125,- per maand
Verhuislift huren (incl. bediener) €65,- per uur
Verhuiswagen met verhuizer (bestuurder) €65,- per uur
Parkeervergunning €20,- tot €50,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Meer informatie over:
Goedkoop verhuizen
Kosten seniorenverhuis

Aanvullende werkzaamheden van een verhuizer

Verhuizers bieden heel veel verschillende werkzaamheden aan: jij kiest zelf welke verhuisdiensten je inzet. Je hebt hierbij onder meer de keuze uit deze verhuisdiensten:

 • Inpakservice: de verhuizers pakken je inboedel in en eventueel ook weer uit. Dit bespaart je veel tijd, omdat je niet al weken van tevoren hoeft te beginnen met inpakken. De verhuizers leveren de verhuisdozen, het tape en andere inpakspullen, zodat je dit niet zelf hoeft te regelen.
 • Montageservice: laat jouw meubels professioneel demonteren en weer monteren terwijl jij de rest van de spullen uitpakt. Dit scheelt veel tijd, energie en hoogstwaarschijnlijk ook frustraties.
 • Liftservice: huur verhuizers met lift in als je verhuist van of naar een appartement. Hierdoor verloopt jouw verhuis veel soepeler en een stuk sneller.
 • Tijdelijke opslag: kun je niet alles meeverhuizen? Huur dan verhuizers én tijdelijke opslag. Zij slaan jouw inboedel tijdelijk op in een beveiligde, droge en warme ruimte. Zo blijven je spullen optimaal beschermd.
 • Klusservice: moeten er in het oude (of nieuwe) huis nog kleine klusjes uitgevoerd worden? Ook dit kun je uitbesteden aan verhuizers. Zo is het oude huis direct klaar voor de oplevering! Denk aan het dichten van gaten in de muur, het verwijderen van vloeren en het herstellen van andere beschadigingen.

Goedkope verhuizers vinden? Gratis offertes vergelijken!

Kies de goedkoopste verhuizer en bespaar zo gemakkelijk tot 40%!

Verhuizers voor een bedrijfsverhuizing inschakelen

Voor een verhuisbedrijf is het een goed idee om verhuizers in te huren. Een bedrijfsverhuis is namelijk een grote gebeurtenis die goed aangepakt moet worden: of het nu gaat om de verhuizing van een kantoor, een fabriekshal of een garage.

Verhuizers werken nauw samen met één persoon binnen het bedrijf om de verhuis voor te bereiden. Zij leveren de inpakmaterialen zodat medewerkers eventueel zelf hun spullen kunnen inpakken. Indien gewenst doen de verhuizers dit uiteraard. Bovendien is het mogelijk een bedrijfsverhuis in het weekend uit te voeren, om op die manier zo weinig mogelijk stilstand te voorkomen.

verhuizers kosten

Op zoek naar internationale verhuizers?

Gaat je emigreren? Dan komt de hulp van een internationale verhuizer echt goed van pas! Wat doet een internationale verhuizer?

De vakman richt zich op de praktische zaken met betrekking tot de inboedel: hoe wordt deze best verhuist, per schip, vliegtuig of per vrachtwagen? Ook zorgen ze voor de juiste papieren zodat jij je inboedel mag invoeren in het buitenland. Zo kun jij je richten op andere zaken, zoals het regelen van een visum, een baan en een nieuwe woonruimte!

Een internationaal verhuisbedrijf heeft bovendien contact met verhuizers in het buitenland: zij pakken jouw verhuis vanaf de grens verder op. Zo wordt je inboedel van deur tot deur verhuisd.

Waarop letten bij het inhuren van verhuizers?

Als je verhuizers inschakelt, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hoe is de totaalprijs opgebouwd bijvoorbeeld, en hoe zit het met de verzekering: is die hoog genoeg?

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten bij het inhuren van verhuizers:

 • Is de verhuizer erkend: een erkende verhuizer heeft vaak een betere garantie en een hogere inbegrepen verhuisverzekering. Het kan dus slim zijn om te kijken of de vakman inderdaad erkend is.
 • Prijsopbouw: noemt de vakman een totaalprijs of komen hier nog kosten overheen? Als het een uurprijs is: geeft de vakman ook aan hoe lang hij verwacht bezig te zijn? Hierin zit veel verschil per verhuizer.
 • Voorwaarden: neem altijd de garantievoorwaarden door. Soms is het slim om iets meer te betalen voor verhuizers met een uitstekende garantie.
 • Verhuisverzekering: zit er een verhuisverzekering inbegrepen bij de totaalprijs? En zo ja: is deze ook hoog genoeg? Soms is het nodig om een extra verhuisverzekering af te sluiten.
 • Referenties: vraag altijd naar ervaringen van eerdere klanten of zoek online naar reviews. Zo weet je zeker dat je voor een verhuizer kiest met een goede reputatie.

Besparen op de kosten van een verhuizer?

Vergelijk meerdere verhuizers en kies de vakman met de scherpste prijs!

Erkende verhuizers: de voor- en nadelen

Als je gaat verhuizen, dan is het slim om te kiezen voor erkende verhuizers. Erkende verhuizers zijn lid van de Belgische Kamer der Verhuizers en bieden een uitstekende kwaliteit. Het voordeel van erkende verhuizers, is dat jouw inboedel optimaal is verzekerd. Bij niet-erkende verhuizers is dit vaak niet het geval en betaal je bij schade meestal eerst een verplicht eigen risico.

Daarnaast werken erkende verhuizers met dezelfde garantievoorwaarden. Mocht de verhuizer failliet gaan vlak voor jouw verhuis, dan wordt deze opgepakt door een ander erkend bedrijf. Zo weet je zeker dat je verhuis doorgaat!

verhuizers offerte

Verhuizers gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Verhuizen? Schakel voor je eigen gemak verhuizers in! Laat je helpen met inpakken of richt je op andere zaken terwijl de verhuizer je verhuisdozen inlaadt. Zo verloopt je dag vlot en soepel en voorkom je grote problemen. Op zoek naar een verhuizer in jouw regio?

Start dan nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de prijzen van meerdere verhuizers en kies zo eenvoudig voor de goedkoopste verhuizer. Zo ben je verzekerd van de beste service tegen de laagste prijs! De offerteaanvraag is bovendien gratis en helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast.