Bkfservice.be – Veelgestelde vragen over een piano verhuizen


piano verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Als je in het bezit bent van een piano, is het verhuizen van de piano een lastige klus. Een verhuisbedrijf kan je een grote zorg uit handen nemen: door hun kennis en ervaring weten zij precies hoe zij deze lastige klus moeten aanpakken! Verhuisbedrijf inschakelen zodat je zeker weet dat jouw piano veilig verhuist wordt?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt maximaal 5 offertes van verhuisbedrijven uit jouw regio. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten. Op deze pagina lees je meer over piano verhuizen. Je krijgt informatie over het vervoer van de piano, wat een piano verhuizen kost en waarop je moet letten als je zelf de piano verhuisd.

piano verhuizen vervoeren

Hoe gaat het vervoeren van een piano in zijn werk?

Bij het verhuizen hoort vanzelfsprekend het pianovervoer er bij. Het vervoeren is niet zo simpel. Zeker niet bij een vleugelpiano. Pianovervoer is eigenlijk een taak voor een verhuisfirma die gespecialiseerd is in pianovervoer.

Maar hoe gaat het in zijn werk?

De werkwijze bij het vervoeren van jouw instrument is de volgende: De piano wordt aan één kant opgeheven. Onder de piano wordt een klein platform geplaatst, dit noemen we een pianohond. Is jouw instrument echt zwaar dan heeft de verhuisfirma daar een plaat voor. Dan het vastmaken in de verhuiswagen. Een buffetpiano kan men vastmaken zoals een kast, gewoon tegen de wand. Een vleugelpiano vervoeren heeft andere zorgen nodig. Door zijn vorm is deze moeilijker vast te maken, maar een specialist weet daar raad mee. Benieuwd hoeveel het exact kost om een piano te verhuizen? Vergelijk gratis offertes!

Een piano van hogere verdieping verhuizen

Je gaat verhuizen en natuurlijk moet jouw dierbare piano mee. Bezit je een buffetpiano dan valt het allemaal nog mee. Het instrument weegt doorgaans alleen wat zwaarder dan elk ander meubelstuk in jouw woning. Hebben we het over verhuizen van een vleugelpiano, dan praten we over iets heel anders. Een vleugelpiano kan tot 350 kg wegen, en dat til je niet zomaar op. Bovendien is het stuk zeer kwetsbaar. Je moet er voor zorgen dat jouw prachtige piano niet beschadigd geraakt. De lak bijvoorbeeld is niet bestand tegen stoten of dergelijk. Eén raad: pak jouw piano goed in. Bescherm ze!

Wanneer je na het transport aankomt in jouw nieuwe woonst, is de kans reëel dat jouw instrument naar een verdieping moet verhuisd worden. Doorgaans is een lift compleet uitgesloten. Langs de trap is het al helemaal niet te doen. Stel dat je naar de 4° verdieping moet.

Wat is dan de oplossing?

De oplossing voor het transport naar boven is een verhuislift. Maar dan nog moet de verhuislift uitgerust zijn om jouw grote vleugelpiano naar boven – of naar beneden – te verhuizen. Er zijn verhuisfirma’s die gespecialiseerd zijn in het verhuizen en vervoeren van piano’s. Er zijn er zelfs die een kraan ter beschikking hebben, en dan zijn de zorgen van het pianovervoer van de baan.

Lees meer over verhuizers.

Bespaar op de kosten van het verhuizen van je piano!

Vind het verhuisfirma met de beste prijzen en bespaar op de kosten!

Hoeveel kost een pianoverhuis?

Wat zijn nu de kosten van zo’n pianoverhuis? De prijs hangt uiteraard in de eerste plaats af van de afstand die de verhuiswagen moet afleggen. Daarnaast het huren van een verhuislift of kraan. Ook het soort piano speel hier mee. Heb je geen hulp, dan lopen de kosten op door een extra verhuizer bij te huren.

De opbouw van de prijs kan je grofweg berekenen door 55% aan volk te rekenen en 45% aan vervoer. We geven enkele richtprijzen mee, zodat je een idee hebt van de kosten: Over een afstand tot 5 km en 1 verhuizer, betaal je een prijs vanaf ca. €100,-. Per 5 km verder betaal je €8,50. Voor een extra mankracht betaal je een prijs van ongeveer €60,-. Een vleugelpiano verhuizen wordt met 2 mensen gedaan en je betaalt tot 5 km afstand ongeveer €350,-.

Heb je tenslotte nog een verhuislift nodig, dan zijn de kosten daarvoor vanaf €75,-. Lees ook meer over andere prijzen van een verhuisfirma.

Kosten piano verhuizen 2024

Omschrijving Gemiddelde prijs*
5km + 1 verhuizer €100,-
5km + 2 verhuizers €350,-
Per 5km daarna €8,50
Extra verhuizer €60,-
Verhuislift €75,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis verhuisoffertes vergelijken?

Gratis - Vrijblijvend

Waarop letten bij zelf verhuizen van een piano

Je bent handig en bovendien sterk. Dan overweeg je misschien toch nog om de klus zelf te klaren.

Neem dan de volgende tips in acht: je dient voldoende te weten welke onderdelen je kan demonteren, zoals de poten, pedalen en allerlei andere losse delen. Je moet jouw piano zeer goed beschermen door ze deftig in te pakken.

Je wilt jouw kostbare stuk niet beschadigen tijdens het verhuizen en vervoeren, niet? Dan het transport. Je moet voorzien in de juiste materialen om jouw vleugel op de verhuiswagen te krijgen. Ook de verhuiswagen moet een piano veilig kunnen transporteren.

piano verhuizen door verhuisbedrijf

Besparen op de kosten? Gratis offertes vergelijken

Om bovenstaande redenen (gebrek aan kennis van jouw meubel, geen juiste materiaal), kun je toch best overwegen om een verhuisfirma in te huren. Zij hebben het geschikte materiaal en de nodige kennis. Zorg daarbij dat je een firma aanspreekt die gespecialiseerd is in pianoverhuis. Verhuisbedrijf inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vul de gegevens in op het offerte formulier en je ontvangt gratis en vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven. Deze verhuisbedrijven voldoen aan jouw wensen. Vergelijk de prijzen en kies de specialist die het beste bij jou past. Op deze manier bespaar je tot wel 40% op het verhuizen van de piano!