U gaat verhuizen en natuurlijk moet uw dierbare piano mee. Bezit u een buffetpiano dan valt het allemaal nog mee. Het instrument weegt doorgaans alleen wat zwaarder dan elk ander meubelstuk in uw woning. Hebben we het over verhuizen van een vleugelpiano, dan praten we over iets heel anders. Een vleugelpiano kan tot 350 kg wegen, en dat til je niet zomaar op. Bovendien is het stuk zeer kwetsbaar. U moet er voor zorgen dat uw prachtige piano niet beschadigd geraakt. De lak bijvoorbeeld is niet bestand tegen stoten of dergelijk. Eén raad: pak uw piano goed in. Bescherm ze!
piano verhuizen

Gratis verhuisoffertes vergelijken?

Hoe gaat het vervoeren van een piano in zijn werk?

Bij het verhuizen hoort vanzelfsprekend het pianovervoer er bij. Het vervoeren is niet zo simpel. Zeker niet bij een vleugelpiano. Pianovervoer is eigenlijk een taak voor een verhuisfirma die gespecialiseerd is in pianovervoer. De werkwijze bij het vervoeren van uw instrument is de volgende: De piano wordt aan één kant opgeheven. Onder de piano wordt een klein platform geplaatst, dit noemen we een pianohond. Is uw instrument echt zwaar dan heeft de verhuisfirma daar een plaat voor. Dan het vastmaken in de verhuiswagen. Een buffetpiano kan men vastmaken zoals een kast, gewoon tegen de wand. Een vleugelpiano vervoeren heeft andere zorgen nodig. Door zijn vorm is deze moeilijker vast te maken, maar een specialist weet daar raad mee.
vleugelpiano verhuizen

Een piano van hogere verdieping verhuizen

Wanneer u na het transport aankomt in uw nieuwe woonst, is de kans reëel dat uw instrument naar een verdieping moet verhuisd worden. Doorgaans is een lift compleet uitgesloten. Langs de trap is het al helemaal niet te doen. Stel dat u naar de 4° verdieping moet. De oplossing voor het transport naar boven is een verhuislift. Maar dan nog moet de verhuislift uitgerust zijn om uw grote vleugelpiano naar boven – of naar beneden – te verhuizen. Er zijn verhuisfirma’s die gespecialiseerd zijn in het verhuizen en vervoeren van piano’s. Er zijn er zelfs die een kraan ter beschikking hebben, en dan zijn de zorgen van het pianovervoer van de baan.

Kosten

Wat zijn nu de kosten van zo’n pianoverhuis? De prijs hangt uiteraard in de eerste plaats af van de afstand die de verhuiswagen moet afleggen. Daarnaast het huren van een verhuislift of kraan. Ook het soort piano speel hier mee. Hebt u geen hulp, dan lopen de kosten op door een extra mannetje bij te huren. De opbouw van de prijs kan u grofweg berekenen door 55% aan volk te rekenen en 45% aan vervoer. We geven enkele richtprijzen mee, zodat u een idee hebt van de kosten: Over een afstand tot 5 km en 1 man, betaalt u een prijs vanaf ca. €100,-. Per 5 km verder betaalt u €8,50. Voor een extra mankracht betaalt u een prijs van ongeveer €60,-. Een vleugelpiano verhuizen wordt met 2 mensen gedaan en u betaalt tot 5 km afstand ongeveer €350,-. Heeft u tenslotte nog een verhuislift nodig, dan zijn de kosten daarvoor vanaf €75,-.
pianoverhuis

Waarop letten bij zelf verhuizen van een piano

U bent handig en bovendien sterk. Dan overweegt u misschien toch nog om de klus zelf te klaren. Neem dan de volgende tips in acht: U dient voldoende te weten welke onderdelen u kan demonteren, zoals de poten, pedalen en allerlei andere losse delen. u moet uw piano zeer goed beschermen door ze deftig in te pakken. U wil uw kostbare stuk niet beschadigen tijdens het verhuizen en vervoeren, niet? Dan het transport. U moet voorzien in de juiste materialen om uw vleugel op de verhuiswagen te krijgen. Ook de verhuiswagen moet een piano veilig kunnen transporteren.

piano vervoeren

Een specialist inhuren

Om bovenstaande redenen (gebrek aan kennis van uw meubel, geen juiste materiaal), kan u toch best overwegen om een verhuisfirma in te huren. Zij hebben het geschikte materiaal en de nodige kennis. Zorg daarbij dat u een firma aanspreekt die gespecialiseerd is in pianoverhuis. U kan gebruik maken van onze service om vrijblijvend en gratis een offerteaanvraag te doen. U krijgt tot 6 offertes uit uw regio, die u kan vergelijken en zo tot 40% besparen op de kosten.