Bkfservice.be – Veelgestelde vragen over verhuiskosten


verhuiskosten
De verhuiskosten verschillen per verhuis, en hangen af van de omvang van de inboedel, de specifieke taken die je uitbesteedt en de middelen die je inzet. Wil jij graag exact weten wat jouw verhuiskosten zullen zijn?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk tot 5 offertes toegestuurd. Vergelijk en kies de verhuizer met het beste aanbod, voor een besparing tot wel 40%!

Ga je verhuizen? Op deze pagina lees je over de gemiddelde verhuiskosten en welke factoren deze prijzen beïnvloeden. Ook geven we je handige bespaartips, zodat je zo goedkoop mogelijk verhuist.

Wat kost een verhuis?

De kosten van een verhuis hangen af van de omvang van je inboedel. Verhuis je van een appartement, dan heb je een kleinere verhuiswagen nodig en minder verhuizers. De gemiddelde verhuiskosten liggen in dat geval rond de €500,- tot €900,-.

Verhuis je vanuit een 2-onder-1-kap woning dan heb je al iets meer spullen om te verhuizen. Houd rekening met gemiddeld €700,- tot €1.100,-, afhankelijk van hoeveel verhuizers je inzet.

Verhuizen vanuit een vrijstaande woning is nog iets duurder, gemiddeld €900,- tot €1.300,-. Dat heeft vooral te maken met het feit dat je een grotere verhuiswagen nodig hebt en de verhuizers bovendien langer bezig zijn. Hierdoor lopen ook de arbeidskosten op.

Er zijn namelijk tal van tips en trucs om ervoor te zorgen dat je de kosten zo laag mogelijk houdt. Zo kan ook jij goedkoop verhuizen! Hieronder vind je alle tips voor een vlotte en voordelige verhuis. Lees hier meer over: verhuisfirma prijzen of kosten seniorenverhuis.

Besparen op verhuiskosten? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 40%.

Gemiddelde verhuiskosten 2024

Soort verhuis Gemiddelde verhuiskosten*
Appartement €500,- tot €900,-
2-onder-1-kap woning €700,- tot €1.100,-
Vrijstaande woning €900,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die per verhuisfirma verschillen. Voor een exacte indicatie van de verhuiskosten, vraag gratis offertes aan!

Besparen op jouw verhuiskosten?

Vergelijk gratis offertes en vind een goedkoop verhuisbedrijf bij jou in de buurt!

Waaruit bestaan de verhuiskosten?

De totale verhuiskosten worden opgemaakt door verschillende onderdelen. De kosten van de verhuizers spelen een grote rol, net zoals de huur van de verhuiswagen.

Maar dat is niet het enige!

Ook de kosten voor de inpakmaterialen en verhuisdozen heeft een grote invloed op de totaalprijs. Of je wel of geen verhuislift inschakelt zal ook meespelen in het bepalen van de prijs.

Dit zijn de belangrijkste prijsbepalers als het gaat om de verhuiskosten:

  • Het aantal verhuizers
  • Het formaat verhuiswagen
  • Voorrijkosten en een kilometervergoeding
  • Overige materiaalkosten
  • Eventuele parkeervergunning
  • De huur van een verhuislift

Hieronder lees je meer over de verschillende verhuiskosten waar je rekening mee moet houden. Wil je meer informatie over de prijzen, vraag dan gratis offertes aan!

verhuiskosten

1. Kosten verhuizers

De kosten van de verhuizers zelf spelen een grote rol. De arbeidskosten liggen gemiddeld tussen de €30,- tot €40,- per uur, ook voor andere klussen zoals de montageservice of het repareren van kleine beschadigingen. Het aantal verhuizers dat je inhuurt heeft daarbij een grote invloed op de totaalprijs. Hierbij zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Het lijkt misschien goedkoper om één verhuizer in te huren omdat de arbeidskosten dan lager liggen. Maar vergeet niet dat je bij een grote verhuizing met slechts één vakman wel veel langer bezig bent. Hierdoor moet je niet alleen meer uren betalen, maar ook extra betalen voor de verhuiswagen en een eventuele lift. Door meerdere verhuizers in te schakelen, ben je waarschijnlijk sneller klaar en kun je op andere verhuiskosten besparen waardoor dit uiteindelijk vaak goedkoper is!

2. Huur van de verhuiswagen

Een kleine verhuiswagen met een inhoud van 20 m³ huur je al vanaf €65,- per uur. Dit is vaak groot genoeg voor kleine verhuizingen, dus als je gaat verhuizen van een appartement of klein eengezinswoning.

Woon je in een 2-onder-1-kap woning, dan heb je waarschijnlijk al iets meer spullen te verhuizen. In dat geval raden we een verhuiswagen met een inhoud van minimaal 50 m² aan. Je hebt aan de hulp van 1 verhuizer waarschijnlijk nog genoeg, dus dan ben je met €75,- per uur klaar.

Verhuizingen van vrijstaande woningen nemen meer tijd in beslag. Met een verhuiswagen van 50 m³ en de hulp van 3 verhuizers betaal je gemiddeld €135,- per uur.

Inhoud verhuiswagen Aantal verhuizers Gemiddelde prijs per uur*
20 m³ 1 €65,-
50 m³ 1 €75,-
50 m³ 3 €135,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis offertes aan.

3.Voorrijkosten en kilometervergoeding

Ook je locatie en de afstand tussen je oude en nieuwe huis hebben invloed op de kosten. Allereerst zijn er de voorrijkosten: dit zijn kosten die elk verhuisbedrijf in rekening brengt nog voordat ze werkzaamheden hebben uitgevoerd. Gemiddeld liggen de voorrijkosten rond de €55,-, maar dit hangt af van je locatie.

Daarnaast moet je onthouden dat je ook betaalt voor de benzine en een eventuele kilometervergoeding. Vaak zit een bepaald aantal kilometers bij de huurprijs van de verhuiswagen inbegrepen, maar moet je per kilometer daarboven €0,25 tot €0,50 betalen. Ook dit bedrag verschilt per verhuisfirma.

4. Materiaalkosten

Naast de verhuizers heb je waarschijnlijk ook inpakmateriaal nodig, zoals verhuisdozen, tape, labels en vulling. Besteed je de verhuis van A tot Z uit aan een verhuisfirma, dan worden de verhuisdozen geleverd en hoef je deze niet zelf te regelen (tenzij anders afgesproken).

Voor nieuwe verhuisdozen betaal je tussen de €1,50 tot €2,50 per doos. Bij een eengeziswoning heb je toch al snel 40 tot 50 dozen nodig, wat neerkomt op een totaal van €60,- tot €100,- in totaal. Je kunt er ook voor kiezen om de verhuisdozen te huren voor ongeveer €0,50 tot €1,50 per doos, of om tweedehands verhuisdozen aan te schaffen. Deze kosten gemiddeld €0,50 per doos.

5. Parkeervergunning

Ga je verhuizen van of naar een stad? Kijk dan van tevoren of je een parkeervergunning nodig hebt. Je wilt ervoor zorgen dat je de verhuiswagen zo dicht mogelijk bij je oude of nieuwe huis kan plaatsen, zodat de vaklui snel alle verhuisdozen in kunnen laden. Hoeveel een parkeervergunning kost hangt af van de stad of gemeente.

Heb je een parkeervergunning of ontheffing nodig, regel deze dan op tijd. Zo voorkom je het risico op boetes en hoge onverwachte kosten.

6. Huur van een verhuislift

Als je verhuist van of naar een flat, dan kun je overwegen om een verhuislift in te huren. Dit bespaart veel tijd, omdat de verhuizers niet zelf steeds de trap op en af hoeven lopen. Zo zit je verhuis er dus sneller op en bespaar je op de arbeidskosten.

Een goedkope ladderlift die hoog genoeg is tot de zesde verdiep kost doordeweeks gemiddeld €65,- per uur. In het weekend betaal je een toeslag, waardoor de kosten rond de €95,- per uur liggen.

Woon je hoger?

Kies dan voor een ladderwagen. Inclusief de hulp van twee verhuizers betaal je gemiddeld €120,- per uur op een doordeweekse dag, en €155,- in het weekend.

Type verhuislift Aantal verdiepingen Gemiddelde prijs per uur (door de week)* Gemiddelde prijs per uur (weekend)*
Ladderlift (met 1 verhuizer) 1 t/m 6 €65,- €95,-
Ladderlift (met 2 verhuizers) 1 t/m 6 €105,- €135,-
Ladderwagen (met 2 verhuizers) 7 en hoger €120,- €155,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per verhuisfirma verschillen. Voor een exacte prijsindicatie vraag je best gratis en vrijblijvend offertes aan!

7. Eventuele spoed- of weekendtoeslag

Verhuizen op een doordeweekse dag is flink goedkoper dan een verhuis in het weekend. Moet je met spoed verhuizen of kun je geen vrije dag regelen, dan kun je er natuurlijk wel voor kiezen om de verhuizers in het weekend in te zetten. Maar houd er rekening mee dat je in dat geval een spoedtoeslag betaalt. Gemiddeld ligt deze rond de 25%, maar ook dit kan per verhuisfirma verschillen.

Verhuiskosten berekenen

Wil jij je eigen verhuiskosten berekenen? Als je weet hoe groot je inboedel is en hoeveel verhuisdozen je nodig hebt, dan kun je een schatting van de kosten doen. Hieronder staan twee rekenvoorbeelden voor de berekening van de totale verhuiskosten.

  • Verhuis van een appartement: je woont in een kleine woning en huurt een verhuiswagen van 20 m³. Je hebt aan 30 verhuisdozen genoeg en je hebt de hulp van slechts één verhuizer nodig om vlot te verhuizen. In dat geval ligt de totaalprijs rond de €500,- tot €900,-, afhankelijk van afstand tussen je oude en je nieuwe huis.
  • Verhuis van een vrijstaande woning: je woont groot en hebt daarom een grote verhuiswagen nodig van 50 m³. Deze is misschien net groot genoeg om alles in één keer te vervoeren, maar de kans bestaat dat de verhuiswagen meerdere keren heen en weer moet rijden. Je hebt 90 verhuisdozen nodig en schakelt de hulp in van 3 verhuizers om de dag vlot te laten verlopen. De totale kosten liggen in dat geval rond de €900,- tot €1.300,-.

Vind een goedkope verhuizer bij jou in de buurt!

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs

gemiddelde verhuiskosten

Goedkoop verhuizen: handige bespaartips

Je kunt goedkoop verhuizen en toch verhuizers inschakelen als je het slim speelt. Zo kun je eventueel een tegemoetkoming voor de verhuiskosten krijgen en is het mogelijk om alleen bepaalde verhuisdiensten in te zetten, en de rest zelf te doen.

Hieronder geven we je 5 handige tips waarmee jij zoveel mogelijk geld op je verhuizing bespaart. Wil jij ook een goedkoop verhuisbedrijf inhuren? Twijfel dan niet en vraag snel gratis offertes aan!

Kies alleen de belangrijkste verhuisdiensten

Jij kiest zelf van welke verhuisdiensten je gebruik maakt. Handige diensten zijn het meubeltransport, de montageservice en de inpakservice. Deze zorgen voor tijdswinst wat uiteindelijk weer geld bespaart. Door toch zelf mee te helpen weet je zeker dat je zo snel mogelijk klaar bent en bespaar je op de arbeidskosten. De kosten voor de verschillende diensten liggen rond de €30,- tot €40,- per uur.

Bespaar op verhuismateriaal

Verhuismateriaal kan flink in de kosten lopen, zeker als je verhuist vanuit een grote vrijstaande woning. Er zijn een aantal manieren om te besparen op verhuismateriaal. Je kunt ervoor kiezen om verhuisdozen te lenen, maar het is ook zeker een optie om deze gratis bij elkaar te sparen. Kijk eens op Facebook, in veel groepen zijn mensen die gratis oude verhuisdozen weggeven. Een andere optie is gratis dozen verzamelen in de supermarkten. Zolang de onderkant stevig is en niet zomaar kapot gaat bij het tillen is de doos geschikt om als verhuisdoos te gebruiken.

Verhuis op een doordeweekse dag

In het weekend betaal je een spoedtoeslag van ongeveer 25%. Waar je op een doordeweekse dag slechts €500,- zou betalen, liggen de kosten in het weekend al snel rond de €625,-. Kun jij het je veroorloven, dan raden we je echt aan om te verhuizen op een doordeweekse dag.

Recht op een verhuiskostenvergoeding?

Het kan zijn dat jij in 2024 recht hebt op een verhuiskostenvergoeding. Een gemeente biedt vaak een verhuiskostenvergoeding aan als je een onbewoonbaar verklaarde woning moet verlaten, of omdat je een woning moet verlaten die niet is aangepast aan uw handicap.

Als je moet verhuizen vanwege een job, dan kan het ook zijn dat je werkgever je een verhuiskostenvergoeding moet aanbieden. Hierover kan je werkgever je verder informeren.

Vergelijk verhuisbedrijven

Elke verhuisfirma hanteert zijn eigen tarieven. Door de prijzen van verschillende vaklui met elkaar te vergelijken weet je zeker dat je een eerlijke prijs betaalt. Bovendien bespaar je op die manier tot wel 40% op de kosten! Het aanvragen en vergelijken van offertes is gratis, dus het is zeker waard om dit te proberen. Met onze gratis offerteservice doe je met één klik op de knop een offerteaanvraag bij 5 verschillende bedrijven in jouw regio.

verhuiskosten verhuisbedrijf

Besparen op verhuiskosten? Vergelijk gratis offertes!

Goedkoop verhuizen met de hulp van een professioneel verhuizer? Natuurlijk is dat mogelijk! Jij kiest zelf van welke diensten je gebruik maakt, en hebt zo een grote invloed op de totaalkost. Wil je precies weten wat jou verhuis gaat kosten?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt daarna zo snel mogelijk tot wel 5 offertes van verhuisfirma’s in jouw regio. Vergelijk de verhuiskosten en kies zo voor het bedrijf met het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de totaalprijs! Geen zorgen: de offerteaanvraag is gratis en volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.