Bkfservice.be – Veelgestelde vragen over goedkoop verhuizen


goedkoop verhuizen
Goedkoop verhuizen hoeft niet te betekenen dat je alles zelf moet doen. Ook met ervaren verhuizers kun je tegen een kleine prijs verhuizen. Help bijvoorbeeld mee met het inladen van de inboedel of pak zelf al je verhuisdozen in. Benieuwd hoeveel jij kan besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Alleen dan weet je zeker dat je zo snel mogelijk gratis offertes ontvangt! Vergelijk ze vrijblijvend en kies voor het goedkoopste verhuisfirma!

Op deze pagina lees je hoe jij ook goedkoop kan verhuizen met een klein budget. Je vindt hier meer informatie over de kosten van een verhuis én we geven je praktische tips waarmee jij veel geld kan besparen op de kosten van een verhuisbedrijf.

Goedkoop verhuizen met verhuisbedrijf?

Je hoeft echt niet drie dagen lang zelf al je inboedel te verhuizen als je een klein budget hebt. Met de inzet van een goedkope verhuisfirma kun je toch snel in één dag verhuizen tegen een lage prijs.

Je kiest namelijk zelf van welke verhuisdiensten je gebruik maakt!

Op die manier krijg je hulp en ondersteuning van verhuizers waar je dat nodig hebt, zonder veel geld uit te geven. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het inpakken en inladen van de verhuisdozen, of hulp bij het (de)monteren van al je meubelstukken.

Maar er is nog meer!

Er zijn namelijk tal van tips en trucs om ervoor te zorgen dat je de verhuiskosten zo laag mogelijk houdt, ook die van een seniorenverhuis. Zo kan ook jij goedkoop verhuizen! Hieronder vind je alle tips voor een vlotte en voordelige verhuis.

Goedkoop verhuizen? Vraag gratis offertes aan en bespaar tot 40%.

Is zelf verhuizen goedkoper?

Er wordt nog vaak gedacht dat het goedkoper is om zelf te verhuizen: maar is dat zo? Zelfs als je hulp krijgt van vrienden ben je waarschijnlijk dagen bezig met inpakken en daarna het vervoeren en uitpakken. Hiervoor moet je één of zelfs meerdere werkdagen vrij vragen wat vaak geld kost.

Daar komt nog bij dat je alle materiaal zelf moet aanschaffen en huren. Je betaalt de huur van de vrachtwagen, een eventuele kilometervergoeding en moet daarnaast ook nog eens verhuisdozen, labels, stickers en tape aanschaffen. Krijg je hulp van een grote groep vrienden dan ben je waarschijnlijk snel klaar, maar grote kans dat je dan alsnog verantwoordelijk bent voor de pizza die jullie ’s avonds met z’n allen eten. Uiteindelijk ben je helemaal niet veel goedkoper uit als je zelf verhuist.

Verhuizen? Kies een goedkoop verhuisbedrijf!

Vind een goedkope verhuisfirma en bespaar tot 40% op de totaalprijs!

budget verhuizen

Voordelig verhuizen: zo doe je dat

Er zijn meerdere trucs om goedkoop te verhuizen. Door zelf mee te helpen of door voorafgaand aan je verhuis alvast al je inboedel bij langs te gaan en een deel hiervan weg te geven of te verkopen.

Hieronder vind je 7 praktische tips om de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Ben jij op zoek naar een goedkoop verhuisbedrijf? Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan!

1. Help zelf mee

Misschien de beste tip: help zelf mee. Door alleen lastige of zware taken uit te besteden aan een verhuisbedrijf en zelf vooral mee te helpen met het inpakken en in- en uitladen van de inboedel en verhuisdozen houd je de kosten laag.

Waarom?

Allereerst omdat je minder verhuizers hoeft in te schakelen: jij helpt zelf namelijk mee. Daarnaast zorg je ervoor dat de verhuizers eerder klaar zijn, wat de arbeidskosten laag houdt.

Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om te helpen:

  • Verhuisdozen alvast inpakken
  • Helpen inladen van de verhuisdozen
  • Meubels helpen inladen
  • Zelf meubels (de)monteren

2. Doe je oude spullen weg

Staat je verhuis voor de deur? Hoe minder spullen jij meeneemt naar je nieuwe huis, des te minder verhuisdozen je nodig hebt. Je hebt bovendien een kleinere verhuiswagen nodig én kan een verhuizer minder inschakelen.

Dat wil jij toch ook?

We raden je daarom aan om voorafgaand aan de verhuis alvast een rondje door je spullen te nemen. Selecteer de inboedel op spullen die mee moeten en wat weg kan. Dit kan je weer onderverdelen in andere categorieën, zoals weggeven, weggooien of verkopen. Je zult merken dat er veel spullen zijn die je eigenlijk niet nodig hebt en die weg kunnen.

3. Investeer in tijdbesparende maatregelen

Het klinkt gek: investeren in een grotere verhuiswagen of extra verhuizers, maar het kan wel degelijk geld besparen.

Hoe dan?

Als jij een grote verhuizing wilt uitvoeren, dan is het slim om te investeren in een grotere verhuiswagen. Waarom? Dit zorgt ervoor dat je slechts één keer heen en weer hoeft te rijden in plaats van twee keer of misschien zelfs drie. Je bespaart op de kilometervergoeding en zorgt er daarnaast voor dat je verhuizers sneller weer naar huis kunnen. Zo houd je ook de arbeidskosten laag!

Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de huur van een verhuislift of de inzet van 2 verhuizers in plaats van één. Tijd is geld, zeker bij een verhuis. Door te besparen op tijd, bespaar je ook veel geld.

4. Regel een verhuiskostenvergoeding

Moet je noodgedwongen verhuizen? Dan kan het zijn dat je recht hebt op een verhuiskostenvergoeding. Je kunt een vergoeding krijgen als je oude huis onbewoonbaar verklaard is bijvoorbeeld, en je daarom moet verhuizen naar een gezonde woning.

Ook als je een handicap hebt en op dit moment woont in een huis dat niet is aangepast kom je in aanmerking voor een vergoeding. Een voorwaarde hiervoor is wel dat je verhuist naar een huis dat wel is aangepast.

Meer weten over een verhuiskostenvergoeding? Lees dan verder op belgium.be.

goedkoop verhuisbedrijf

5. Bespaar op verhuisdozen en inpakmateriaal

Wist je dat je ook op verhuisdozen en inpakmateriaal kan besparen?

Je hebt verschillende opties:

  • Materiaal huren: de verhuisbedrijven bieden inpakmaterialen tegen een lage prijs aan. Zij leveren de dozen aan en halen deze na afloop weer op. Zo blijf je ook niet met een grote voorraad verhuisdozen zitten.
  • Dozen tweedehands kopen: veel pas verhuisde mensen bieden hun verhuisdozen tweedehands aan. Zo kun je dozen krijgen vanaf slechts €0,50 per doos.
  • Gratis dozen verzamelen: sommige mensen willen heel graag van hun verhuisspullen af, en bieden deze gratis aan via Facebook. Je kunt ook je familie of vrienden vragen of zij nog dozen hebben liggen en eventueel bananendozen bij de supermarkten verzamelen.

6. Verhuis op een doordeweekse dag

We raden je aan om te verhuizen om een doordeweekse dag, als jij je dat kan veroorloven. Verhuizen op een doordeweekse dag is tot wel 25% goedkoper dan in het weekend. Dat komt omdat de meeste verhuisbedrijven op zaterdag en zondag een toeslag in rekening brengen.

Je betaalt ook een toeslag als je een spoedverhuis uitbesteedt. Bereid je verhuizing daarom goed voor en schakel op tijd een goedkope verhuisfirma in. Verhuisfirma inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

7. Kies een goedkoop verhuisbedrijf

Verhuisbedrijven bepalen elk hun eigen tarief. De kosten kunnen daardoor per bedrijf enorm verschillen! Door goed te zoeken en te vergelijken kun je gemakkelijk het goedkoopste bedrijf vinden en zo tot wel 40% op de verhuiskosten besparen.

Hoe doe je dat?

Let bij het vergelijken van offertes niet alleen op de totaalprijs, maar ook op de verhuisverzekering en verhuisvoorwaarden. Zo weet je zeker dat je de juiste vakman kiest.

Goedkoop internationaal verhuizen

Wil je internationaal verhuizen? Dan lopen de kosten hoger op dan bij een standaard verhuis. Gelukkig zijn er ook verschillende manieren om goedkoop internationaal te verhuizen.

Hieronder geven we je een paar praktische tips:

  • 1. Verhuis niet alles mee. Sla een deel van de inboedel tijdelijk op als je na verloop van tijd weer terug wilt verhuizen en neem alleen de meest waardevolle dingen mee.
  • 2. Kies goedkoop transport. Een verhuiswagen voor als je binnen Europa verhuist en een vrachtschip als je buiten Europa verhuist.
  • 3. Vergelijk verhuisfirma’s en kies het goedkoopste bedrijf! Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kosten.

Goedkoop verhuizen met een verhuisbedrijf?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Wat kost een goedkoop verhuisbedrijf in 2024?

Benieuwd wat een goedkoop verhuisbedrijf ongeveer kost? Het gemiddelde uurtarief van een verhuizer ligt rond de €30,- tot €40,-. Dit tarief betaal je voor verschillende diensten, zoals de montageservice, inpakservice en klusjesservice. Als je een goedkope verhuislift gebruikt, dan betaal je slechts €65,- per uur: hier is de inzet van één verhuizer al bij in begrepen!

Als je niet de hele inboedel meeneemt naar je nieuwe woning, dan kun je dit tijdelijk laten opslaan. De kosten voor meubelbewaring liggen rond de €125,- per maand.

Wil je de exacte prijzen weten, twijfel dan niet en vraag gratis offertes aan!

Soort verhuisservice Gemiddelde prijs
Montageservice €30,- tot €40,- per uur
Inpakservice €30,- tot €40,- per uur
Klusjesservice €30,- tot €40,- per uur
Liftservice €65,- per uur
Piano verhuizen €200,- tot €350,- per piano
Parkeervergunning €20,- tot €50,- per vergunning
Meubelbewaring €125,- per maand

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per verhuisfirma verschillen. Voor een exacte prijsindicatie vraag je gratis offertes aan.

Lees hier meer over verhuisfirma prijzen.

goedkope verhuisfirma

Besparen op jouw verhuis? Vergelijk gratis offertes!

Je weet nu precies hoe jij goedkoop moet verhuizen met de hulp van een vakman. We raden je aan om ervaren verhuizers in te schakelen: zo bespaar jij jezelf namelijk veel zorgen en stress en zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk kunt genieten van je nieuwe woning. Op zoek naar een betaalbaar verhuisbedrijf?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk en kies de firma met het beste aanbod: zo bespaar je tot wel 40% op de totaalkost! De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit bovendien nergens aan vast.