Bkfservice.be – Veelgestelde vragen over de prijzen van verhuisfirma’s


verhuisfirma prijzen

Wist je dat de prijzen van een verhuisfirma verschillen per bedrijf? Zo kan jouw verhuizing bij de ene verhuizer een stuk goedkoper uitvallen dan bij de ander. Wil je verzekerd zijn van de beste prijs, vergelijk dan gratis offertes!

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je meerdere offertes van verschillende verhuisbedrijven in je regio. Vergelijk de prijzen van de verhuisfirma’s en kies voor het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de verhuiskosten.

Benieuwd naar wat verhuizen nu écht kost? Lees dan verder. Je krijgt een duidelijk beeld van de verhuiskosten met verhuizers en een verhuiswagen. Tot slot geven we je handige bespaartips die je direct in de praktijk kunt brengen: zo weet je zeker dat jouw verhuis niet te veel geld kost!

Wat kost een verhuisbedrijf?

Wat kost een verhuizing? De prijzen van een verhuisfirma zijn voor een groot deel afhankelijk van de omvang van je inboedel. Een kleine verhuizing van een appartement kost ongeveer €500,- tot €900,-. Voor een gemiddelde verhuis liggen de kosten rond de €700,- tot €1.100,- en gaat het om een vrijstaande woning dan noemen dat een grote verhuis: met drie verhuizers en een verhuiswagen van 70 m³ liggen de kosten voor je verhuizing rond de €900,- tot €1.300,-.

Op deze pagina’s lees je meer over:
Verhuiskosten
Kosten seniorenverhuis

Benieuwd naar de exacte prijzen? Gratis offertes vergelijken!

Prijzen verhuisfirma in 2024

Omvang verhuizing Soort woning Aantal verhuizers Verhuiswagen Gemiddelde kosten verhuisfirma
Klein Appartement 1 20 m³ €500,- tot €900,-
Middel Twee-onder-een-kapwoning 1 50 m³ €700,- tot €1.100,-
Groot Vrijstaande woning 3 70 m³ €900,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

verhuisfirma kosten

Kosten verhuisbedrijf per onderdeel

Soort verhuisservice Gemiddelde prijs
Montageservice €30,- tot €40,- per uur
Inpakservice €30,- tot €40,- per uur
Klussen uitvoeren €30,- tot €40,- per uur
Lift service (incl. professionele bediener) €65,- per uur
Piano verhuizen €200,- tot €350,- per piano
Parkeervergunning €20,- tot €50,- per vergunning
Meubelbewaring (opslag 25 m³) €125,- per maand

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Prijsopbouw verhuisbedrijf prijzen

De kosten van een verhuis verschillen per situatie. Er zijn namelijk een aantal factoren die de totaalprijs beïnvloeden. Zoals het aantal verhuizers dat je inhuurt en de afstand tussen je oude en je nieuwe woning.

De prijs van een verhuisfirma wordt onder andere bepaald door:

 • Aantal verhuizers: bij een kleine verhuis is één verhuizer voldoende. Maar bij een grote verhuis heb je vaak meerdere vakmannen nodig. Het inhuren van een extra verhuizer kost ongeveer €30,- tot €40,- per uur.
 • Omvang verhuizing: de omvang van je inboedel en oude en nieuwe woning heeft een invloed op het formaat van de verhuiswagen en het aantal verhuizers die je nodig hebt. Hoe groter de omvang des te hoger de kosten. Een kleine verhuizing wordt al uitgevoerd vanaf €500,- tot €900,- terwijl een grote verhuis al snel €900,- tot €1.300,- kost.
 • Afstand: bij de huur van een verhuiswagen betaal je vaak ook een kilometervergoeding. Hoe verder de afstand, des te hoger de kosten. Hiervoor betaal je gemiddeld €0,25 tot €0,50 per kilometer. Bovendien zijn de verhuizers langer onderweg, waardoor de arbeidskosten hoger liggen.
 • Extra diensten: jij kiest zelf van welke verhuisdiensten je gebruik maakt. Eventuele extra diensten, zoals de klus- of montageservice, kosten ongeveer €30,- tot €40,- per uur.

Lees hier meer over de verhuisservice.

Bespaar op de kosten van jouw verhuizing!

Vind het verhuisfirma met de beste prijzen en bespaar tot 40%!

Verhuizers inhuren

Met het inhuren van verhuizers ben jij verzekerd van professionele hulp. Ze zijn in te schakelen voor verschillende werkzaamheden, van het inpakken van je inboedel tot aan het (de)monteren van je meubilair! Eén verhuizer inhuren kost ongeveer €30,- tot €40,- per uur, maar soms is het slim om te investeren in twee of zelfs meer verhuizers! Doordat je dag sneller verloopt ben je uiteindelijk minder geld aan de arbeidskosten kwijt.

Wat doen verhuizers?

Je kunt een verhuisfirma inhuren voor onder andere deze diensten:

 • Meubels (de)monteren: €30,- tot €40,- per uur.
 • Spullen inpakken: €30,- tot €40,- per uur.
 • Klusjes in en rond het huis: €30,- tot €40,- per uur.
 • Lift bedienen: €65,- per uur.
 • Piano verhuizen: €200,- tot €350,- per piano.
 • Meubelbewaring: €125,- per maand voor een opslagruimte van 25 m³.

Wat kost een verhuizer inhuren per uur?

Het gemiddelde tarief van een verhuisfirma ligt tussen de €30,- tot €40,- per uur. Het uurtarief is onder meer afhankelijk van de specifieke werkzaamheden die je laat uitvoeren, de omvang van je inboedel, de locatie en zelfs de ervaring van de verhuizers. Dit tarief is nog exclusief de huur van een verhuiswagen en een verhuislift!

Wat kost een verhuiswagen?

Een gemiddelde verhuiswagen van 20 m³ en de inzet van 1 verhuizer kost ongeveer €65,- per uur! Heb je een grote inboedel, kies dan voor een verhuiswagen van 50 m³. Met één verhuizer kost dit ongeveer €75,- per uur. Houd ook rekening met eventuele extra kosten, zoals een kilometervergoeding (€0,20 tot €0,50 per kilometer) en een parkeervergunning (€20,- tot €50,-).

Kosten verhuiswagen huren

Laadruimte verhuiswagen Verhuiswagen met lift Aantal verhuizers Totaalprijs per uur*
20 m³ ja 1 €65,-
50 m³ ja 1 €75,-
50 m³ ja 3 €135,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

verhuisfirma besparen

Ladderlift huren

Met een ladderlift verhuis je snel en gemakkelijk van of naar een appartement. De huur voor een verhuislift geschikt tot en met de 6e verdieping kost gemiddeld €65,- per uur doordeweeks en €95,- per uur in het weekend. Voor een ladderwagen die geschikt is voor de 7e verdieping en hoger betaal je op een doordeweekse dag ongeveer €120,- per uur en in het weekend gemiddeld €155,- per uur.

Prijzen ladderlift huren

Type ladderlift Aantal verdiepingen bereikbaar Gemiddelde prijs (door de week) Gemiddelde prijs (weekend)
Ladderlift (incl. 1 bediener) 1 t/m 6 €65,- €95,-
Ladderlift (incl. 1 bediener) 1 t/m 6 €105,- €135,-
Ladderwagen (incl. 2 bedieners) 7 en hoger €120,- €155,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Prijzen bij een internationale verhuizing

De kosten bij een internationale verhuizing liggen vaak hoger. Dat heeft grotendeels te maken met de grote afstand. Vertrek je naar Nederland of Duitsland met een verhuiswagen, dan loopt de prijs door het hoge aantal kilometers snel op. Maar ook het huren van een zeecontainer om de inboedel te verschepen is een grote kostenpost.

Gemiddeld liggen de kosten voor een internationale verhuis rond de €5.000,- tot €5.500,-, maar dit verschilt héél erg per land en afstand. Verhuizen naar Nederland is natuurlijk een stuk goedkoper dan verhuizen naar Australië of Canada. Wil jij weten wat jouw internationale verhuis ongeveer gaat kosten? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar!

Vind gemakkelijk en snel de goedkoopste verhuisfirma!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% van de verhuiskosten!

Waarom een verhuis uitbesteden aan een verhuisfirma?

Overweeg jij nog steeds om zelf te verhuizen zonder de hulp van een vakman? Het inhuren van een verhuisbedrijf heeft grote voordelen: je ervaart minder stress, bent sneller verhuist en krijgt geen spierpijn van het tillen van zware verhuisdozen!

De grootste voordelen op een rij:

 • Jouw verhuis verloopt zoveel mogelijk zonder stress.
 • De dag gaat een stuk sneller met professionele verhuizers.
 • Je hoeft zelf niet met zware verhuisdozen te tillen, dus loopt de dagen erna niet met spierpijn!
 • Het is niet nodig om zelf verhuismiddelen aan te schaffen, omdat het verhuisbedrijf deze voor je regelt.
 • Je spullen zijn tijdens de verhuizing verzekerd tegen schade.

Hoe besparen op de kosten van een verhuisfirma?

Zo houd je de prijzen van een verhuisbedrijf zo laag mogelijk:

 • Verhuis op een doordeweekse dag! In het weekend brengen veel verhuisfirma’s een toeslag in rekening, waardoor je een stuk duurder uit bent. De hoogte van die toeslag verschilt, maar kan tussen de 25% tot wel 75% oplopen. Op een doordeweekse dag verhuizen is dus de goedkoopste optie! Lees hier meer over goedkoop verhuizen.
 • Neem niet alles mee: ga op tijd door je spullen en doe alles wat je niet mee wilt verhuizen weg. Verkoop het of doneer het. Minder spullen betekent ook een goedkopere verhuis. Je hoeft namelijk een minder grote vrachtwagen te huren, hebt minder verhuizers nodig en je bent ook nog eens sneller klaar. Hierdoor houd je de arbeidskosten zo laag mogelijk!
 • Recycle verhuismateriaal: koop geen nieuwe verhuisdozen maar vraag of familieleden of vrienden nog ergens oude dozen hebben staan. Je hebt ook geen inpakmateriaal nodig: gebruik hand- of theedoeken in plaats van bubbeltjesplastic, en bescherm grote kasten met oude lakens.

verhuisfirma

Goedkoop verhuizen? Vergelijk offertes van verhuisfirma’s

Wil jij met een klein budget verhuizen en toch de hulp van een verhuizer inschakelen? Kies dan voor een goedkoop verhuisbedrijf! De prijzen verschillen per verhuisfirma: door te vergelijken kies jij snel en gemakkelijk voor de verhuizer met het beste aanbod. Wil je ook besparen?

Start dan nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven in je mailbox. Kies de scherpste offerte en je bespaart tot wel 40% op de totaalprijs. Geen zorgen: deze offerteservice is namelijk gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!