Bkfservice.be – Veelgestelde vragen over een wasmachine verhuizen


wasmachine verhuizen

Het verhuizen van de wasmachine is een klus waar veel mensen tegenop zien. Vaak staat de wasmachine op zolder of in de badkamer, wat betekent dat deze één of twee trappen omhoog of omlaag getild moet worden. Door het grote gewicht en de onhandige vorm, is dit een zware taak. Wil je jouw rug besparen en een vakman inhuren?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere offertes van verhuizers bij jou uit de buurt. Vergelijk deze gratis en vrijblijvend op prijs en aanbod en bespaar zo tot 40%!

Op deze pagina vind je handige tips en trucs voor wanneer jij je wasmachine wilt verhuizen. Je leest hoe je dit best zelf doet en wanneer het aan te raden is een vakman in te schakelen. Ook vind je hier handige informatie over de kosten.

Hoe moet je een wasmachine verhuizen? Een stappenplan

Het verhuizen van een wasmachine is geen eenvoudige klus, zeker niet als je deze ook nog eens de trap op of af moet tillen. Ook het vervoer moet zorgvuldig gedaan worden, om beschadigingen aan de wastrommel te voorkomen. Je zou eventueel gebruik kunnen maken van een verhuislift om het proces te versnellen.

Hoe moet je een wasmachine verhuizen?

Hieronder geven we je een handig stappenplan, zodat je dit zelf ook veilig kunt doen. Kijk alvast of je handige tilmiddelen kunt huren bij een bouwbedrijf bij jou in de buurt, zodat je zeker weet dat je niet door je rug gaat.

Heb je toch hulp nodig? Geen probleem: vraag dan gratis offertes aan en bespaar tot 40%.

1. Koppel de wasmachine los

De eerste stap in het proces is het loskoppelen van de wasmachine. We raden je aan om dit al een paar dagen voor de verhuis te doen, zodat al het water kan weglopen en je geen problemen met waterschade krijgt.

Draai de kraan dicht en koppel daarna de afvoerslang los. Houd deze boven een emmer, omdat de kans bestaat dat er nog water in de slang zit!

Hierna verwijder je ook de afvoerslang uit de afvoer, en leeg je ook deze slang in de emmer. Rechtsonder op de voorkant van de machine zit een filter. Plaats hier een handdoek onder om het laatste beetje water op te vangen.

2. Bescherm de trommel

Tijdens het vervoer van de wasmachine zal het de machine flink heen en weer geschud worden, zelfs als deze netjes is vastgezet. Om de machine te beschermen tegen beschadigingen is het belangrijk dat je de wastrommel vastzet: dit voorkomt dat deze kapot schudt.

Hoe moet je de trommel van de wasmachine vastzetten?

Bij de aankoop van de wasmachine heb je transportbouten gekregen. Deze gebruik je om de trommel vast te zetten. Let op: waar je de trommel precies vastzet verschilt per merk en model. Raadpleeg daarom de handleiding om er zeker van te zijn dat je dit goed doet. Bewaar de bouten ook na de verhuis, zodat je ze later nog eens kan gebruiken als dat nodig is.

Heb je de transportbouten niet meer en moet je de wasmachine verhuizen zonder transportbeveiliging? Dan moet je er alsnog voor zorgen dat de trommel niet beschadigt. Maak de wasmachine open aan de bovenkant en vul de ruimte rondom de trommel op met kussens of handdoeken.

3. Vervoer de wasmachine rechtop

Bij het vervoeren van de wasmachine is het belangrijk dat je hem altijd rechtop houdt: plaats hem niet op de kop of op zijn zij: zo komt er geen onnodige druk om de leidingen en voorkom je beschadigingen.

Til de machine altijd met minimaal 2 personen: het gewicht ligt gemiddeld rond de 100 kilo. Zeker als je de wasmachine de trap op moet tillen is dit in je eentje niet te doen. Zet de machine in de verhuiswagen vast met spanbanden zodat hij niet gaat verschuiven.

Tip: gebruik eventueel een traploper of steekkar om de wasmachine nog gemakkelijker te tillen.

4. Sluit de wasmachine opnieuw aan

Aangekomen op de nieuwe locatie is het alleen nog belangrijk dat je de wasmachine opnieuw aansluit. Til de wasmachine met een steekkar of met minimaal twee personen weer naar de goede plek. Hier verwijder je de transportbouten. Doe je dit niet, dan gaat de wasmachine kapot zodra je hem aanzet. De trommel draait zich dan kapot door de druk die ontstaat.

Sluit de watertoevoer en -afvoer aan en controleer of de wasmachine waterpas staat. Dit voorkomt geluidsproblemen.

Tip: staat de wasmachine op zolder of in de badkamer? Plaats deze dan in een speciale lekbak. Mocht de wasmachine toch niet goed aangesloten zijn, dan loopt het water in de lekbak en raakt je vloer niet beschadigd en voorkom je verdere waterschade. Veel verzekeringen vergoeden de schade namelijk niet als je de wasmachine niet in een lekbak plaatst.

Wasmachine laten verhuizen door erkende verhuizers?

Vind snel en gemakkelijk een betaalbare vakman in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

wasmachine verhuizen

Zelf wasmachine verhuizen: handige tips!

Wil je kosten besparen en daarom zelf de machine verhuizen of verplaatsen? Natuurlijk is dat mogelijk. Bereid je goed voor en zorg voor hulp bij het tillen. Zo voorkom je dat jij je vertilt en blessures oploopt. Gebruik eventueel handige tilmiddelen om ervoor te zorgen dat de wasmachine niet beschadigd en dat ook de muren in je gloednieuwe woning niet beschadigen.

Hieronder geven we je de beste tips voor het verhuizen van je wasmachine. Toch hulp nodig? Vraag dan gratis offertes aan!

Bescherm de wasmachine tegen botsingen

Naast de trommel, is het ook aan te raden om de buitenkant te beschermen. Gebruik hier beschermfolie of dekens voor. Je beschermt de wasmachine zo tegen botsingen. Belangrijker nog: je beschermt ook de muren van je oude of nieuwe huis tegen krassen en beschadigingen. Zeker als je de wasmachine de trap af moet tillen is de kans op botsen en stoten tegen de muur groot.

Gebruik een goede til-techniek

Het gewicht van een gemiddelde wasmachine is wel 100 kilo. Het is belangrijk om goed te tillen, om zo blessures te voorkomen.

Hoe til je de wasmachine?

Draag goede werkhandschoenen en stevige schoenen voor extra grip. Buig tijdens het tillen je knieën en houd je rug zo recht mogelijk. Houd de wasmachine vast aan de onderkanten houd je armen in een hoek van 45 graden.

Voor extra grip kun je ook spanbanden om de wasmachine heen plaatsen. Die zijn makkelijker vast te houden dan de wasmachine zelf.

Meten is weten

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten of de wasmachine daadwerkelijk op de juiste plek past. Het is zonde als je na al die moeite op zolder aankomt om erachter te komen dat de ruimte toch te klein is.

Hetzelfde geldt voor het trappengat: moet de machine de trap of op af, dan is het belangrijk dat je vooraf zeker weet dat het gaat passen. Meet daarom de wasmachine op en controleer ook de ruimte in je nieuwe huis.

Gebruik handige hulpmiddelen

Om je te helpen tillen kun je gebruik maken van deze handige hulpmiddelen:

  • Steekkar: hiermee til je de wasmachine gemakkelijk in je eentje naar de juiste plek of naar de verhuiswagen. Deze is niet geschikt om de wasmachine mee de trap op te tillen.
  • Trapsteekwagen: dit is een speciale kar waarmee je de wasmachine ook de trap op kunt rijden. Bij veel bouwmarkten kun je zo’n trapsteekwagen of traploper huren.
  • Spanbanden: door spanbanden om de wasmachine te binden, kun je gemakkelijk meer grip krijgen op de grote machine.
  • Rugband: om ervoor te zorgen dat je niet door je rug gaat en een juiste tilhouding hanteert, kun je overwegen om een rugband te dragen. Dit voorkomt blessures.

Verhuisbedrijf inschakelen: wat kost dat?

Wil je de wasmachine laten verhuizen door een vakman? De kosten voor het verhuizen van de wasmachine liggen gemiddeld tussen de €30,- tot €40,- per uur.

De kosten variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. De afstand tussen je oude en je nieuwe huis speelt hierin een belangrijke rol, omdat je vaak ook extra betaalt per kilometer.
De locatie in je nieuwe huis is ook belangrijk. Moet de wasmachine in een bijkeuken geplaatst worden op de begane grond, dan ben je stukken goedkoper uit dan wanneer de vaklui de machine verplaatsen naar de eerste of zelfs tweede verdiep.

Benieuwd wat het kost om jouw wasmachine te verhuizen? Vergelijk gratis offertes!

Goedkoop jouw wasmachine verhuizen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Wasmachine zelf verhuizen of uitbesteden?

Zelf de wasmachine verhuizen betekent dat je op de kosten bespaart. Maar daar staat tegenover dat je tijd en energie kwijt bent: ook is het risico op blessures een stuk groter omdat je waarschijnlijk geen ervaring hebt met de juiste tiltechniek. Een verhuizer heeft jouw wasmachine in een mum van tijd verhuisd, waardoor het lijkt alsof het geen enkele moeite kost.

De belangrijkste voordelen van uitbesteden:

  • Jij bespaart jezelf tijd en moeite.
  • Je voorkomt rugblessures.
  • Je weet zeker dat de machine veilig aankomt zonder beschadigingen.
  • Je krijgt tips van vaklui voor het verhuizen van de rest van je inboedel.

Verhuisfirma inschakelen? Vraag gratis offertes aan en vind een verhuisfirma bij jou uit de buurt!

wasmachine laten verhuizen

Wasmachine laten verhuizen? Vergelijk gratis offertes!

Ben je niet in staat om je wasmachine zelf te vervoeren? Of heb je niet de middelen om de machine veilig te verhuizen? In dat geval kun je een verhuisfirma inschakelen om dit voor je te doen. Je weet zeker dat de machine veilig aankomt en onderweg niet beschadigt! Op zoek naar een verhuizer?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Houd je mailbox in de gaten, want je krijgt zo snel mogelijk tot wel 5 offertes toegestuurd van verhuizers in je regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de firma met het beste aanbod. Je bespaart tot 40% op de kosten en zit bovendien nergens aan vast!